Sosteri ohjeistaa järjestämään valmistujaisjuhlat koronaturvallisesti – "Kävijät kannattaa kutsua erillisissä, noin 10 hengen ryhmissä"

Sosterin tiedotteessa opastetaan, kuinka voi järjestää ylioppilasjuhlat tai muut valmistujaiset mahdollisimman koronaturvallisesti. Antti Varonen

Ossi Tynkkynen

Sosteri tiedottaa, että ylioppilas- ja valmistujaisjuhlat on suositeltavaa järjestää mahdollisimman koronaturvallisesti Savonlinnan seutukunnalla.

Sosterin alueelle ei ole tullut viikonlopun aikana uusia koronatartuntoja ja tautitilanne alueella on rauhallinen. Tiedotteessa painotetaan, että korona ei kuitenkaan ole vielä ohi, vaan tilanne voi muuttua nopeastikin, ja tämä tulee ottaa huomioon esimerkiksi valmistujaisjuhlien järjestelyissä.

Sosterin mukaan Suomessa tilanne on hyvin kaksijakoinen. On alueita, joissa koronatartuntojen määrä kasvaa ja sitten on alueita, kuten Itä-Suomi, joissa uusia tartuntoja on viime viikkoina tullut vähän.

– Osin vaihteluita selittävät virusmuunnokset, jotka ovat paikoin ohittaneet alkuperäisen viruksen yleisyydellään. Herkästi tarttuvat muunnokset voivat muuttaa alueen tilanteen huonoksi hyvin nopeastikin, kuten esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla kävi tässä kuussa, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo tiedotteessa.

– On tärkeää, että edelleen jaksetaan jatkaa turvavälien ja hygieniaohjeiden samoin kuin muiden voimassa olevien ohjeiden noudattamista, jottei tauti pääse lehahtamaan alueellamme, Luukkonen jatkaa.

Tulevana viikonloppuna monissa perheissä ja suvuissa juhlitaan ylioppilaita ja muita valmistuneita. Sosteri suosittaa, että yksityiset juhlat järjestetään mahdollisimman pienimuotoisina.

– Kävijät kannattaa kutsua erillisissä, noin 10 hengen ryhmissä, jotta lähikontakteilta vältytään ja turvavälit on mahdollista säilyttää, Luukkonen ohjeistaa tiedotteessa.

– Jos sää suosii, turvallisinta on juhlia ulkona. Käsien pesupaikat tulee järjestää ja käsidesiä oltava tarjolla, etenkin ruokatarjoilujen yhteydessä, jotta taudin mahdollinen leviäminen estyy, hän jatkaa.

Koronatilanteen vuoksi Sosterin alueella Itä-Savossa on voimassa Itä-Suomen aluehallintoviraston määräämä rajoitus, jonka mukaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärä voi olla enintään 50. Rajoitus on voimassa 17.6.2021 saakka.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka