Sosteri: Vierailut potilaiden luona ovat nyt sallittuja – Vierailulle vain terveenä ja enintään kaksi henkilöä kerrallaan

Sosterin alueen väestöstä 44,8 prosenttia on saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen.

Palveluasumisen yksiköihin, terveyskeskuksen kuntoutusosastoille, ja sairaalan vuodeosastoille voi nyt mennä vierailuille ohjeita noudattaen. Arkistokuva palvelutalo Kangasvuokosta. Soila Puurtinen

Marja-Liisa Karjalainen

Sosterin viikoittaisesta koronavirusepidemian tilanteesta kertovasta tiedotteesta selviää, että vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat nyt sallittuja vierailuohjeita noudattaen.

– Vierailulle voi tulla vain terveenä ja enintään kaksi henkilöä kerrallaan. Ennen vierailuja on syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan sekä noudattaa hygieniaohjeita ja käyttää maskia, tiedotteessa ohjeistetaan.

Koronatilanne alueella on rauhoittunut ja viimeisin tartunta on todettu 12. toukokuuta. Epidemiassa ollaan palattu perustasolle.

Tartuntojen lukumäärä viikolla 18 oli kaksi ja viikolla 19 vain yksi. Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohden on 7,5.

Koronatestejä on otettu Sosterissa kahden viikon aikana noin 790 kappaletta.

Lähes puolet Sosterin alueen asukkaista on rokotettu

Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 21 100 koronavirusrokotetta. Rokotuksen on saanut noin 44,8 prosenttia alueen väestöstä. Väestöstä 7,8 prosenttia on saanut myös tehosteannoksen.

Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava.

Parhaillaan rokotetaan 50 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia. Uusista rokotettavista ikäryhmistä tiedotetaan erikseen.

Voimassa olevat suositukset

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja jatkuvat toistaiseksi.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta turnaustyyppisiä tapahtumia tai turnausmatkoja ei suositella leviämisvaiheen alueille tai alueilta.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on sallittu. Ryhmäharrastustoiminnan sisä- ja ulkotilojen käytön edellytys on, että tilojen hallinnasta vastaava järjestää toiminnan niin, että lähikontakteja on mahdollista välttää esimerkiksi osallistujamäärää rajoittamalla tai tilajärjestelyin.

Kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa suositellaan huomioimaan vähintään kahden metrin turvaväli ja hygieniaohjeistusten toteutuminen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärärajoitus on 50. Rajoitus on voimassa 18.5.–17.6.2021.

Sosteri suosittaa, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä. Yksityisiä juhlia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisina ja välttämään lähikontakteja.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka