Avi: Yleisötilaisuuksiin iso lievennys Itä-Savoon – Kuuden ihmisen kokoontumisrajoitus nousi kerralla 50:een

Itä-Savon alueella kokoontumisrajoitukset lievenivät. Soila Puurtinen

Tiina Knaappila

Yleisötilaisuuksien rajoituksiin tulee iso muutos Itä-Savon alueella. Huomisesta alkaen Itä-Savossa voi kokoontua sisä- ja ulkotiloissa 50 ihmistä Itä-Suomen aluehallintoviraston mukaan. Tähän saakka rajoitus on ollut kuusi henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan myös järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Tällöin täytyy noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön OKM:n sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n ohjeita.

Avin määräys on voimassa 17. kesäkuuta saakka.

Tilaisuuksissa tulee noudattaa tartuntatautilain 58c-pykälässä eli niin sanotun turvavälipykälässä säädettyjä toimia.

Itä-Savo samalle viivalle muun Itä-Suomen kanssa

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin alue on tällä hetkellä koronaepidemian perusvaiheessa. Myös muut Itä-Suomen sairaanhoitopiirien alueet ovat perustasolla.

Avin tiedotteen mukaan Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueen tuorein koronavirustartunta on todettu 5. toukokuuta (tilanne 14. toukokuuta). Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon sairaanhoitopiireissä tilanne on pysynyt vakaasti perustasolla useita viikkoja.

Avi katsoo, että yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevan rajoituksen on perusteltua olla sama koko Itä-Suomen avin toimialueella. Ihmiset liikkuvat yli kunta- ja maakuntarajojen sekä arkielämässään että erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin osallistuakseen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka