Valkovuokot kukkivat Savonlinnan Heikinpohjassa ja niiden kasvuympäristöön on merkitty Aistipolku. Arkistokuva. Kimmo Seppälä

Kuninkaankartanomäen Aistipolku kutsuu ihailemaan valkovuokkoja Savonlinnan Heikinpohjaan

Aistipolun tehtävärasteilla voi harjoitella tietoista läsnäoloa sekä rauhoittua ja virkistyä kaupunkiluonnossa.

Marja-Liisa Karjalainen

Savonlinnan Heikinpohjassa sijaitsevalle Kuninkaankartanonmäelle on merkitty uusi Aistipolku.

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys suosittelee tutustumaan Aistipolkuun juuri nyt, valkovuokkojen kukinta-aikaan.

Polun varrelle on kiinnitetty yhdeksän Suomen Luonto -lehden Aistipolun tehtävärastia, joilla voi harjoitella tietoista läsnäoloa sekä rauhoittua ja virkistyä kaupunkiluonnossa.

– Aistipolun rasteilla mieliala kohenee ja ajatukset suuntautuvat hyvinvointia edistäville raiteille. Ulkoilureittiä seuraamalla sen varrelta löytää kaikkia aisteja aktivoivia harjoitteita, luonnonsuojeluyhdistyksen tiedotteessa kerrotaan.

Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistyksen Aistipolulla voi paitsi kokea luonnonkauneutta, tutustua Suomen Luonto -lehden tehtävärasteihin. Arkistokuva. Leena Sallinen

Aistipolun lähtöpiste on Heikinpohjan koulurakennukseen johtavan ajotien ylimmän paikoitusalueen vieressä ja reitti päättyy mäen lännenpuoleisen näköalakallion lähistölle.

Aistipolun reitti on helppokulkuinen ja pituudeltaan muutaman sadan askeleen mittainen.

Suomen Luonto -lehden Aistipolku oli Savonlinnassa ensimmäisen kerran koettavissa vuonna 2019 Sulosaaressa.

Alkavan kesän mittaan Aistipolun rasteilla on tarkoitus ilahduttaa ulkoilijoita myös muilla lähiluontokohteilla Itä-Savon alueella.

– Iloitaan kauniista lähiluonnostamme ja muistetaan samalla kohdella sitä kunnioittavasti! luonnonsuojeluyhdistyksestä muistutetaan.

Lisätietoja Aistipolusta voi tiedustella puhelimitse numerosta 040 7322 355, sähköpostitse osoitteesta isly(at)sll.fi tai yhdistyksen Facebook-sivun kautta.

Etusivulla nyt