Tarkkaile lintuja pihapiirissä! – BirdLife Suomen tapahtuma kannustaa viettämään mukavaa lintupäivää sunnuntaina

Tapahtumaan voi osallistua yksin, perheen tai vaikka naapureiden kanssa.

Bongaa päivä pihalla -tapahtumassa sunnuntaina voi havainnoida pihapiirin lintuja ja ilmoittaa havaitut lajit BirdLife Suomelle. Sirpa Ruotsalainen-Niskanen

Marja-Liisa Karjalainen

BirdLife Suomi järjestää ensi sunnuntaina kaikille linnuista kiinnostuneille tapahtuman, jossa tarkkaillaan lintuja kotipiirissä. Bongaa päivä pihalla -tapahtuman tarkoituksena on viettää mukava lintupäivä ja löytää lintuja lähiluonnosta.

Samalla lasketaan, kuinka monta lintulajia onnistuu näkemään tai kuulemaan omasta pihasta puolen vuorokauden aikana, BirdLife Suomen tiedotteessa kerrotaan.

Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa yksin, perheen tai vaikka naapureiden kanssa. Havainnointialue voi ulottua kotiovelta 100 metrin päähän, ja havainnoida saa milloin tahansa klo 5 ja 17 välillä.

Koko tapahtuma-aikaa ei tarvitse käyttää havainnointiin, vaan jokainen voi osallistua itselleen sopivimmalla tavalla – vaikka satunnaisella havainnoinnilla pihatöiden lomassa.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, eikä kyseessä ole kilpailu, vaikka harrastajat voivat leikkimielisesti kisailla keskenään lajimäärillä.

Bongaa päivä pihalla -tapahtumassa havaitut lajit ilmoitetaan verkkolomakkeella viimeistään maanantaina. BirdLife Suomen verkkosivuilla voi seurata päivittyvää tulossivua.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka