Sosterin koronatilanne on rauhoittunut, alue on epidemiavaiheen perustasolla – Kokoontumisrajoitus on edelleen kuusi henkeä, avi linjaa asiaa ensi viikolla

Sosterin infektioasemalla otettiin kahtena edellisenä viikkona 852 koronatestiä. Niistä kaksi oli positiivisia. Arkistokuva. Tuija Pauhu

Ossi Tynkkynen

Koronaepidemia on rauhoittunut varsin hyvin Sosterin alueella, selviää viikottaisesta Sosterin tilannekuvatiedotteesta.

Edellinen tartunta Itä-Savossa on viikon takaa keskiviikolta 5. toukokuuta

Kahden edellisen viikon aikana alueelle tilastoitiin vain kaksi koronatartuntaa, molemmat viikolle 18.

Viikolla 17 ei tartuntoja ilmaantunut.

Ilmaantuvuus alueella on 5,1 viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta. Sosterin ollessa huhtikuun puolivälissä koko maan ilmaantuvuustilaston kärjessä, ilmaantuvuusluku oli alueella 157,8.

Viikolla 17 Sosterissa otettiin yhteensä 419 testiä. Testeistä 0 prosenttia oli positiivisia. Viikolla 18 Sosterissa otettiin yhteensä 433 testiä. Testeistä 0,5 prosenttia oli positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyydeksi arvioidaan 100 prosenttia.

Sosterissa siirryttiin maanantaina 10. toukokuuta epidemiavaiheen perustasolle.

Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 19 400 koronavirusrokotetta. Rokotuksen on saanut noin 43 prosenttia alueen väestöstä.

Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava.

Parhaillaan rokotetaan 50 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia.

Uusista rokotettavista ikäryhmistä tiedotetaan erikseen.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset perustasolle siirtymisen myötä 10.5. alkaen ovat seuraavat.

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja jatkuvat toistaiseksi.

Korkeakoulut ovat palanneet lähiopetukseen.

Työpaja Telakan toiminta ja muu kuntouttava työtoiminta jatkuu normaalisti.

12-18-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta turnaustyyppisiä tapahtumia tai turnausmatkoja ei suositella leviämisvaiheen alueille tai alueilta.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa suositellaan lähikontaktien välttämistä sisä- ja ulkotiloissa. Esimerkiksi jalkapallo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, sähly, salibandy, judo ja karate ovat lajeja, joissa lähikontakteja on vaikea välttää. Tämän tyyppisten lajien suositellaan olevan aikuisten osalta edelleen tauolla.

Kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa suositellaan vahvasti huomioimaan yli kahden metrin turvaväli ja hygieniaohjeistusten toteutuminen.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen. Vierailulle voi tulla vain terveenä ja enintään kaksi henkilöä kerrallaan. Ennen vierailuja on syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan sekä noudattaa hygieniaohjeita ja käyttää maskia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto päättää mahdollisista muutoksista yleisötilaisuuksien henkilömääriä koskeviin rajoituksiin viikolla 20. Siihen saakka Itä-Savon alueella on voimassa kuuden henkilön rajoitus. Myös muista kevennyksistä nykyisiin rajoituksiin linjataan seuraavan kerran viikolla 20.

Tilannekuva päivitetään seuraavan kerran tiistaina 18.5.2021. Tilannekuva päivitetään kerran viikossa tiistaisin, ja se antaa yksittäisiä tartuntatapauksia laajemman katsauksen alueelliseen koronavirustilanteeseen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka