Sosteri avasi koronarokotuksen yli 50-vuotiaille – Sähköisestä palvelusta saa samalla varattua ajan myös tehosterokotteelle

Myös aiemmin rokotusvuorossa olleet ryhmät saavat edelleen rokotuksia. Jos olet sairastanut koronan, rokote kannattaa ottaa noin kuusi kuukautta sen jälkeen.

Tiina Knaappila

Savonlinnassa ja Enonkoskella koronarokotukseen pääsevät 50 vuotta täyttäneet, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri kertoo tiedotteessa.

Rokotukset etenevät siinä tahdissa, kun rokotteita saadaan.

Sosteri kertoi torstaina, että nyt alkaa 50 vuotta täyttäneiden rokottaminen. Myös aiemmin rokotusvuorossa olleet ryhmät saavat edelleen rokotuksia.

Rokotusten etenemistä valtakunnallisesti ja alueellisesti voi seurata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sivuilta.

Aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista. Sairastettu koronavirustauti suojaa valtaosaa ainakin kuuden kuukauden ajan. THL:n mukaan koronavirusrokote kannattaa ottaa noin kuusi kuukautta sairastamisen jälkeen.

Varaa aika sähköisesti tai puhelimella

Rokotusajan voi sähköisesti varata omilla verkkopankkitunnuksilla. Palvelu ohjaa varaamaan ajan myös 12 viikon kuluttua annettavalle tehosterokotteelle.

Suuresta kävijämäärästä johtuen järjestelmä voi joskus ”jumittaa”. Jos käy niin, että saa varattua vain ensimmäisen rokoteajan, voi toisen ajan käydä varaamassa myöhemmin esimerkiksi rauhallisempaan ilta-aikaan.

Aikoja varatessa kannattaa varmistaa, että ajat ovat samalla terveysasemalla.

Koronarokotusten sähköiseen ajanvaraukseen pääsee sivulta, johon on keskitetty myös muu tieto koronarokotuksista.

Puhelimitse rokotusaika varataan numerosta 044 417 3698. Ajanvaraus on avoinna maanantaista torstaihin kello 8–15.30 ja perjantaisin kello 8–14.

Sosteri vastaa Enonkosken ja Savonlinnan, siis myös Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan, alueiden rokotuksista. Rantasalmella ja Sulkavalla rokotuksista vastaa Terveystalo.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka