Poliisi toivoo malttia vapun juhlintaan – Taajamien keskustoihin ei tule kokoontua Itä-Savon alueellakaan

Poliisi valvoo vappuna myös liikenneturvallisuutta sekä nuorten päihteidenkäyttöä.

Vapunvietto on tältä vuodelta käytännössä peruttu aluehallintoviraston määräyksellä, joka kieltää yli kuuden hengen kokoontumiset. Ravintolat kuitenkin palvelevat kello 19 saakka. Timo Seppäläinen

Saana Huhtala

Poliisi kehottaa vapun juhlijoita noudattamaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja viettämään vappua maltillisesti pienissä porukoissa. Itä-Savon alueella on tällä hetkellä voimassa aluehallintoviraston määräämä kuuden henkilön kokoontumisrajoitus.

Poliisi valvoo vapun yleistä järjestystä ja turvallisuutta erityisesti taajamissa, tiedotteessa todetaan. Poliisin suositus on, että taajamien keskustoihin ei tule kokoontua vappuna.

– Vuosi sitten vappu sujui hienosti, kun kaikki kantoivat vastuunsa ohjeista ja rajoituksista. Tätä samanlaista vastuuta ja malttia odotamme myös tänä vuonna, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Hans Vuoti tiedotteessa.

Vuoti kehottaa vanhempia myös kertaamaan vapun vieton pelisääntöjä nuorille.

– Nuoria on syytä muistuttaa erityisesti näistä kokoontumisrajoituksista ja turvallisesta korona-ajan mukaisesta vapun vietosta sekä päihteiden käytön vaaroista, Vuoti toteaa.

Poliisi puuttuu vappuna häiritsevään päihteiden käyttöön ja valvoo tältä osin erityisesti nuoria. Vuoti muistuttaa, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos sekä ennen kaikkea moraaliton teko.

Vaikka Itä-Savon alueella koronatilanne on viime aikoina parantunut, riskit taudit leviämiseen ovat yhtä olemassa.

– Noudatetaan yhdessä voimassa olevia ohjeita ja rajoitteita, juhlitaan maltilla ja pidetään huolta itsestä sekä kavereista. Näin toimimalla varmistetaan kaikille parempi kesä, Vuoti toteaa.

Poliisi valvoo myös liikenneturvallisuutta

Poliisi valvoo liikennettä etenkin maakuntakeskusten suurissa kaupungeissa tai niiden välittömässä läheisyydessä.

Ensisijaisesti poliisi keskittyy hälytystehtäviin ja rattijuopumusten, häiritsevän ajamisen sekä auto- ja mopomiittien valvontaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka