Sosteri ohjeistaa, että vappua tulee viettää vain oman lähipiirin kanssa Itä-Savossa – "Nyt ei ole kokoontumisten tai bileiden aika"

Tänä vuonna vappua ei tule vietää riehakkaasti isolla porukalla, on Sosterin ohjeistus. Arkistokuva Tallisaaresta vappuna 2019, kun kevään juhlaa edellisen kerran rytinähengellä Savonlinnassa oli lupa viettää. Timo Seppäläinen

Ossi Tynkkynen

Sosteri ohjeistaa Savonlinnan seudun asukkaita viettämään vappua vain oman lähipiirin kanssa.

Sosterin tiedotteessa muistutetaan, että Itä-Savon alueella on voimassa Itä-Suomen aluehallintoviraston määräys, joka rajaa yleiset tilaisuudet ja tapahtumat enimmillään kuuteen henkilöön.

Sosteri suosittaa rajaamaan myös yksityistilaisuudet enimmillään kuuteen henkilöön.

– Vappua kannattaa juhlia vain oman lähipiirin kesken, nyt ei ole kokoontumisten tai bileiden aika. Kontaktien minimointi on edelleen tärkeää, jotta koronavirustilanne ei pääse lehahtamaan alueella jälleen huonoksi, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista muistuttaa tiedotteessa.

Tiedotteessa muistutetaan, että vaikka Sosterin alueen koronatilanne on huomattavasti petraantunut muutaman viikon takaisesta hankalasta tilanteesta, vielä ei olla maalissa.

– Nyt ei kannata liian hätiköidyillä päätöksillä pilata hyvää kehitystä. Sen vuoksi tarkastelemme myös rajoitusten mahdollisia kevennyksiä vasta vapun jälkeen, Luukkonen kertoo.

Tiedotteen mukaan koronarokotteen on alueen väestöstä saanut tällä hetkellä noin 36 prosenttia. Tiedotteessa arvioidaan, että rokotustahti on hyvä ja riippuen rokotteiden saannista alueen väestö on todennäköisesti kertaalleen rokotettu kesäkuun loppuun mennessä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka