Koronarokotteita annettu 16 500 kappaletta – Tartuntojen määrä laskussa

Kiihtymisvaiheen mukaiset rajoitukset ovat edelleen voimassa. Tilannetta tarkastellaan uudelleen vapun jälkeen.

Koronarokotteita on annettu Sosterin alueella jo yli 16 tuhatta. Soila Puurtinen

Marja-Liisa Karjalainen

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterissa on annettu tähän mennessä yhteensä 16 500 koronavirusrokotetta, Sosterin viikoittaisessa tilannekuvatiedotteessa kerrotaan. Rokotuksen on saanut 36,4 prosenttia alueen väestöstä.

Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava.

Parhaillaan Sosterissa rokotetaan 60 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia. Tämän jälkeen rokotukset laajenevat porrastetusti ikäryhmittäin vanhemmista kohti nuorimpia. Uusista rokotettavista ryhmistä tiedotetaan erikseen.

Tartuntojen ilmaantuvuus on laskenut 65:een

Koronavirustartuntojen määrä on Sosterin alueella ollut viime päivät laskussa.

Viimeisimmät koronavirustartunnat on todettu Sosterin alueella 25.4.2021. Tartuntojen lukumäärä viikolla 15 oli yhteensä 21 ja viikolla 16 enää viisi.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuus oli viimeisen 14 vuorokauden aikana 65 sataatuhatta asukasta kohden.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan suositellaan edelleen olevan tauolla.

Viikolla 15 Sosterissa otettiin yhteensä 1 133 testiä. Testeistä 1,7 prosenttia oli positiivisia. Viikolla 16 Sosterissa otettiin yhteensä 732 testiä. Testeistä yksi prosentti oli positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on ollut lähes 100 prosenttia.

Määräykset ja suositukset ovat ennallaan

Itä-Savossa on edelleen voimassa koronaviruksen leviämisen kiihtymisvaihe. Tilannetta tarkastellaan uudelleen vapun jälkeen.

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja jatkuvat toistaiseksi.

Korkeakoulujen suositellaan olevan etäopetuksessa kiihtymisvaiheen ajan.

12–18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta eri alueiden välisiä turnaustyyppisiä tapahtumia ei edelleenkään suositella järjestettäviksi.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan suositellaan edelleen olevan tauolla. Esimerkiksi kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa, kuten uimahalleissa, asiakasmäärää suositellaan rajaamaan niin, että yli kahden metrin turvaväli toteutuu yli 10 hengen tiloissa ja niin, että uuden tartuntatautilain hygieniavelvoitteet toteutuvat.

Riskiryhmien tehostettu suojaaminen on alueella voimassa toistaiseksi. Vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä on edelleen harkittava tarkoin. Ennen vierailuja on aina syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan.

Yleisötilaisuuksissa henkilömäärä saa olla enimmillään kuusi Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä. Määräys on voimassa 22. toukokuuta saakka. Sosteri suosittaa rajaamaan myös yksityistilaisuudet enintään kuuteen henkilöön.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka