Yksi uusi koronatartunta Sosterin alueella – Kokoontumisrajoitusten noudattaminen on edelleen tärkeää, muistuttaa johtajaylilääkäri

Johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen kehottaa rajoitusten noudattamiseen vielä muutaman viikon ajan. Jos tilanne saadaan nyt pysymään kurissa, rajoituksia voidaan toukokuussa lieventää.

Sosterin alueella todettiin torstaina yksi uusi koronavirustartunta. Keskiviikolta ei kirjattu tartuntoja. Tuija Pauhu

Marja-Liisa Karjalainen

Eilen torstaina 22. huhtikuuta Savonlinnassa todettiin yksi uusi koronatartunta. Keskiviikkona ei tartuntoja todettu, Sosteri tiedottaa.

Koronavirukselle on voinut altistua Savonlinnassa 22. huhtikuuta klo 13–13.30 välisenä aikana Miekkoniemen Lidl-myymälässä.

Parempaan kääntyneestä koronatilanteesta huolimatta Sosterin alueella voimassa olevat rajoitukset tulevat jatkumaan ennallaan vielä vapun yli.

– Vaikka uusien tartuntojen ilmaantumien on vähentynyt, vielä on tarpeen noudattaa voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia. Vain siten saamme estettyä taudin lehahtamisen uudelleen, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterista sanoo tiedotteessa.

Sosterin alueella on Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä voimassa kuuden hengen enimmäisraja yleisissä tapahtumissa ja yleisötilaisuuksissa.

– Tämä kannattaa huomioida vapun viettoa suunniteltaessa, Sosterista muistutetaan.

Vaikka uusien tartuntojen ilmaantumien on vähentynyt, vielä on tarpeen noudattaa voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia.

Jaana Luukkonen

Luukkosen mukaan uusien tartuntojen ilmaantuminen kertoo siitä, että alueella on edelleen aktiivista koronavirusta .

– Kuten valtakunnallisessakin tiedotuksessa on korostettu, vielä ei voi sanoa, ollaan voiton puolella, Luukkonen sanoo.

– Nyt pitäisi vielä jaksaa muutama viikko ja hyvän tilanteen jatkuessa voimme kenties toukokuulla keventää rajoituksia alueella. Tämä on tietysti meidän kaikkien toiveissa.

Mikkelissä Essote tiedotti perjantaina kolmesta uudesta koronavirustartunnasta, joista ainakin yhteen liittyy laajoja altistumisen mahdollisuuksia. Tapaukset ovat kokonaan uusia, eivätkä liity toisiinsa.

– Tämä on muistutus siitä, että tilanne ei ole vielä ohi. Toivotaan kuitenkin, että näistä ei tule mitään isoja tartuntaketjuja. Vappua kannattaa tänäkin vuonna suunnitella vietettäväksi perhepiirissä, huomauttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä Etelä-Savon sairaanhoitopiiri Essoten tiedotteessa.

Sosteri tiedottaa uusista koronatartunnoista seuraavan kerran ensi maanantaina, ellei viikonlopun aikana tuli ilmi uusia laajempia tartuntaketjuja, joista tiedottaminen on taudin leviämisen estämisen kannalta kiireellistä.

Päivitetty 23.4.2021 klo 12.08: Lisätty tiedot Essoten alueen tartunnoista ja Seppälän kommentti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka