Koronarokotukseen pääsevät nyt 60 vuotta täyttäneet Savonlinnassa ja Enonkoskella – Ensimmäisen annoksen on saanut noin kolmasosa Sosterin alueen väestöstä

Ampulleissa on tavallisesti viidestä seitsemään annosta rokotetta. Arkistokuva. Marko Kauko

Tiina Knaappila

Savonlinnassa ja Enonkoskella koronarokotukseen pääsevät 60 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri kertoo tiedotteessa, että rokotukset etenevät siinä tahdissa, kun rokotteita saadaan. Aluksi ne keskitetään Savonlinnan pääterveysasemalle.

Ajanvaraus on auki myös 16 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville.

Riskiryhmien rokottamisen jälkeen rokotukset etenevät ikäryhmittäin vanhimmista nuorimpaan.

– Rokotukset ovat edenneet hyvin ja rokotustahdissa Sosteri on ollut valtakunnallisesti kärkipäässä. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut noin kolmasosa alueen väestöstä, infektiolääkäri Eija Ruotsalainen sanoo tiedotteessa.

Rokotusten etenemistä valtakunnallisesti ja alueellisesti voi seurata Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta.

Sairastettu korona ei estä rokotuksen ottamista

Sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen ottamista, Sosterin tiedotteessa neuvotaan. Sairastettu tauti suojaa valtaosaa ainakin kuuden kuukauden ajan, joten rokottamisella ei ole kiire. THL:n mukaan koronavirusrokote kannattaa ottaa noin kuusi kuukautta sairastamisen jälkeen.

Rokotusajan voi varata sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksilla. Palvelu ohjaa varaamaan ajan myös 12 viikon kuluttua annettavalle tehosterokotteelle.

Suuresta kävijämäärästä johtuen järjestelmä voi joskus ”jumittaa”. Jos käy niin, että saa varattua vain ensimmäisen rokoteajan, voi toisen ajan käydä varaamassa esimerkiksi rauhalliseen ilta-aikaan. Aikoja varatessa kannattaa varmistaa, että ajat ovat samalla terveysasemalla.

Puhelimitse rokotusaika varataan numerosta 044 417 3698. Ajanvaraus on avoinna maanantaista torstaihin kello 8–15.30, perjantaisin kello 8–14.

Sosteri vastaa Enonkosken ja Savonlinnan eli myös Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan rokotuksista. Rantasalmella ja Sulkavalla rokotuksista vastaa Terveystalo.

Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Juttuun on kello 16.28 korjattu sähköisen varauksen linkki.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka