Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perheet yhdessä lähiluontoa aistimaan, haastaa Luonto-Liitto – Kevät etenee nyt vauhdilla

Retkikohde voi löytyä yllättävänkin läheltä, jos kotitalon takaa löytyy esimerkiksi joutomaa, joenranta tai peltoaukea.

Tulevana lauantaina 24. huhtikuuta vietetään Luonto-Liiton Perheet yhdessä kevääseen -retkipäivää. Kevät etenee vauhdilla, kun tavanomaista lämpimämmät säät hellivät koko Suomea. Luonto-Liitto muistuttaakin, että nyt on mitä mainioin hetki tutustua oman kotipaikkakunnan luontoon koko perheen voimin.

Keväinen retkikohde voi löytyä yllättävänkin läheltä, jos kotitalon takaa löytyy esimerkiksi joutomaa, joenranta tai peltoaukea.

– Perheet yhdessä kevääseen -retkipäivä syntyi halusta tarjota lapsille ja perheille tekemistä ja hyvää mieltä nyt, kun yhteiset tapahtumat ovat olleet harvassa. Suuntautuu retki omalle takapihalle tai lähiluontoon, luonnon tutkiminen, yhdessä leikkiminen ja retkieväät tekevät päivästä merkityksellisen kaikille, kuvaa Luonto-Liiton ympäristökasvatuspäällikkö Teija Peura.

Luonto-Liitto on valtakunnallinen lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Järjestön tavoitteena on yhteiskunta, jossa arvostetaan luonnon moninaisuutta ja sen itseisarvoa.

Keväinen luonto on ottanut viime viikonloppuna harppauksen eteenpäin. Leskenlehtien ja sinivuokkojen kukinta etenee koko ajan pohjoisemmaksi. Pajunkissat eli pajun kukkien nuput ihastuttavat Lapissa ja paju on puhjennut kukkaan aina Keski-Suomessa asti.

Myös ensimmäiset havainnot valkovuokkojen ja vieraslaji etelänruttojuuren kukinnasta on saavuttanut Kevätseurannan. Keväisten kukkijoiden myötä havainnot hyönteismaailman heräilystä ovat runsastuneet.

Luonnon tutkiminen, yhdessä leikkiminen ja retkieväät tekevät päivästä merkityksellisen kaikille.

Teija Peura

– Nokkosperhosesta ja sitruunaperhosesta kirjataan nyt havaintoja ympäri Suomea. Viime viikonlopun lämpöaalto sai myös kimalaiset pörräämään sankoin joukoin. Kaiken lisäksi sammakoiden kutu on alkanut Etelä-Suomessa, kertaa Kevätseurantakoordinaattori Ilona Tuovinen.

Luonto-Liiton Kevätseuranta tarjoaa retkipäivän järjestämiseen mukavia vinkkejä, jotka löytyvät osoitteesta: kevatseuranta.fi/perheetkevaaseen. Lisätietoja löytyy myös liiton Facebook- ja Instagram-tileiltä.

Luonto-Liitosta toivotaan myös, että keväiset retkikuvat jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #kevätseuranta, #perheetkevääseen, @kevatseuranta tai @luontoliitto.