Yksi uusi koronatartunta Sosterin aluella – Sosterin tilannekuva maalaa rauhoittumassa olevan koronamaiseman: Rokotuksen on saanut 31,8 prosenttia alueen väestöstä

Alueella tehtiin kahden viikon aikana yhteensä 2 257 koronatestiä.

Sosterin infektioasemalla on riittänyt testattavia. Kahden viime viikon aikana tehtiin yhteensä 2 257 koronatestiä. Tuija Pauhu

Ossi Tynkkynen

Sosteri tiedottaa yhdestä uudesta koronavirustartunnasta maanantaina 19.4. Tartunta on todettu karanteenissa olevalla henkilöllä.

Sosterin viikottainen tilannekuva maalaa rauhoittumassa olevan koronamaiseman alueelle neljän erittäin paljon tartuntoja sisältäneen viikon jälkeen. Itä-Savo kertoi eilen, että koronan ilmaantuvuusluku on koko maan korkein Sosterin alueella viimeisen kahden viikon aikana. Tuo juttu on luettavissa täältä.

Viimeisin koronatartunta todetaan olevan maanantailta. Yhteensä tartuntoja oli 63 kahden edellisen viikon aikana.

Alueella tehtiin kahden viikon aikana yhteensä 2 257 koronatestiä.

Viikolla 14 Sosterissa otettiin yhteensä 1124 testiä. Testeistä 3,8 prosenttia oli positiivisia.

Viikolla 15 Sosterissa otettiin yhteensä 1133 testiä. Testeistä 1,7 prosenttia oli positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyyden Sosteri arvoi lähes 100-prosenttiseksi.

Alueen todetaan olevan edelleen kiihtymisvaihessa, mutta samalla arvioidaan, että koronavirustilanne on alueella rauhoittumassa. Viime viikon uudet tartunnat tulivat tiedotteen mukaan käytännössä kaikki karanteenissa oleville.

Koronarokotukset etenevät

Tiedotteessa kerrotaan, että kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 15 500 koronavirusrokotetta. Luku sisältää tehosterokotteet.

Rokotuksen on saanut 31,8 prosenttia alueen väestöstä. Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat: Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava.

Parhaillaan rokotetaan 65 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 18 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia. Seuraavaksi rokotukset laajenevat 60 - 64 vuotiaisiin, tästä tiedotetaan erikseen.

Koronan muistilista

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja jatkuvat toistaiseksi.

Korkeakoulujen suositellaan olevan etäopetuksessa kiihtymisvaiheen ajan.

12-18 vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta eri alueiden välisiä turnaustyyppisiä tapahtumia ei edelleenkään suositella järjestettäviksi.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan suositellaan edelleen olevan tauolla. Esimerkiksi kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa mm. uimahalleissa asiakasmäärää suositellaan rajaamaan niin, että yli kahden metrin turvaväli toteutuu yli 10 hengen tiloissa ja niin, että uuden tartuntatautilain hygieniavelvoitteet toteutuvat.

Riskiryhmien tehostettu suojaaminen on alueella voimassa toistaiseksi. Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri vahvasti suosittelee harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Ennen vierailuja on aina syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan.

Yleisötilaisuuksissa henkilömäärä saa olla enimmillään kuusi Itä-Suomen aluehallintoviraston määräyksellä. Aluehallintoviraston määräys on voimassa 22.4.2021 saakka. Sosteri suosittaa rajaamaan myös yksityistilaisuuksia enintään kuuteen henkilöön. Itä-Savo kertoo tuoreessa uutisessaan täällä, että tuo kuuden hengen rajoitus koskee aluetta myös jatkossa 23.4.–22.5.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka