Vappua ei juhlita Itä-Savossa: Täällä kielletään vielä kuukauden ajan yli kuuden henkilön kokoontumiset, vaikka muualla Itä-Suomessa sallitaan 20 hengen kokoontumiset

Itä-Savossa ei vappua juhlita tänä vuonna. Arkistokuva. Timo Seppäläinen

Ossi Tynkkynen

Itä-Suomen aluehallintovirasto pitää Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella voimassa kaikkein tiukimmmat kokoontumisrajoitukset. Nykyiset, yli kuuden hengen yleisötilaisuudet kieltävä ohje on voimassa myös 23.4.–22.5. Itä-Savossa, vaikka muualla Itä-Suomessa rajoitukset hieman keventyvät.

Muualla Itä-Suomessa sallitaan jatkossa tuona aikajaksona 20 hengen kokoontumiset.

– Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla on kielletty yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla on kielletty yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Määräykset ovat voimassa 23.4.–22.5.2021, avin tiedotteessa kerrotaan.

Itä-Savossa ohje tarkoittaa, että yli kuuden henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa on kielletty.

– Mainituissa tiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään kuusi henkilöä, jos turvallisuus niissä voidaan varmistaa, ohjeessa sanotaan.

Aluehallintovirasto toteaa tiedotteessa, että epidemia on tällä hetkellä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla perustasolla. Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla epidemia on kiihtymisvaiheessa.

Etelä-Savon epidemia on kuitenkin viimeisen kahden viikon aikana aiemmasta helpottamassa, ilmaantuvuus yhä pienenemässä ja lähestymässä perusvaihetta.

– Itä-Suomen aluehallintovirasto on saanut pyytämänsä arviot toimialueensa sairaanhoitopiirien covid-19-tilannekuvasta ja sairaanhoitopiirien esittämät näkemykset epidemian hillitsemiseksi tarvittavista rajoitustoimenpiteistä yleisötilaisuuksia koskien, kertoo aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen tiedotteessa.

Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemuskaupan johtaja Kai Nurmi haluaa selventää, että tuoreet aluehallintoviranomaisten kuuden hengen kokoontumisohjeet Itä-Savossa eivät koske suoraan sellaisenaan maanantaina sulun jälkeen avattuja ravintoloita.

– Ruokaravintoloissa on lupa täyttää alueella 50 prosenttia asiakaspaikoista ja juomaravintoloissa 30 prosenttia. Lisäksi ravintoloiden tulee huolehtia terveysturvallisesta asioinnista. Terasseilla ei ole rajoituksia asiakaspaikoista, ainoastaan pakollinen istumapaikka ja on huolehdittava terveysturvallisuudesta, Nurmi täsmentää.

Hän sanoo, että koko ravintola-ala tarvitsee nyt kiperästi asiakkaita.

– Ravintola-ala on nyt kärsinyt suluista ja rajoitustoimista useita kuukausia. Kuuden viikon sulun jälkeen olemme taas saaneet käynnistää toimintaa tiukkojen aukiolo- ja asiakaspaikkarajoitusten saattelemana.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka