Ravintolat saavat taas ottaa asiakkaita sisään: Itä-Savon kysely ravintolayrittäjille paljasti, että ala taitelee nyt veitsenterällä talouden suhteen

Yrittäjä Markus Kaskinen sanoo, että Harjun Portti Punkaharjulla on toiminut hyvin vastuullisena työnantajana läpi pandemian. – Tilanteemme on itse asiassa hyvä onnistuneen talven jäljiltä. En lomauttanut ketään nyt 6 viikon ravintola-sulun aikanakaan. Ollaan oltu auki joka päivä. Vaikka myynnit ovat olleet viime viikkoina pieniä, olen pitänyt tärkeänä pitää ihmiset töissä. Joustoa on tällaisessa tilanteessa oltava myös työnantajan puolelta. Tuija Pauhu

Maanantaina päättyy toinen ravintolasulku koronapandemian aikana. Ravintoloilla on lupa avata taas ovensa, mutta aluksi hyvin rajoitetuilla aukioloajoilla. Itä-Savo kysyi seutukunnan yksityisten, ketjuihin kuulumattomien yrittäjien omistamilta ravintolayrityksiltä, miten kovaa reilu vuosi koronakurimusta on alaan iskenyt. Vastauksista käy ilmi, että ala on jäänyt raskaimmalla tavalla koronajyrän alle.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Itä-Savon sisällöt.

Tilaa 3 kk 4 €/kk Tilaa 5 vk 3 €/vk Olen jo tilaaja