Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan sivistystoimi sai 502 000 euroa tasa-arvorahaa – "Avustus tuo päiväkodeille ja kouluille välttämätöntä lisäresurssia lasten, oppilaiden ja perheiden tukemiseen", sivistystoimenjohtaja Mikko Ripatti iloitsee

Avustuksen saaminen oli suuri helpotus tiukassa taloustilanteessa painivalle sivistystoimelle.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Savonlinnan kaupungin varhaiskasvatukseen 84 000 euroa ja perusopetukseen 418 000 euroa valtionavustusta koulutuksen eriarvoistumisen torjumiseksi.

Perusopetuksessa rahoituksen avulla vahvistetaan koulutuksen tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, Tukea kohdennetaan erityisesti niille kouluille, jotka sijaitsevat alueilla, joilla perheiden tilanne ja muut sosioekonomiset tekijät voivat altistaa heikommille oppimistuloksille, Savonlinnan kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Esi- ja perusopetuksessa tasa-arvorahoitusta voidaan käyttää opettajien palkkaamiseen samanaikaisopettajiksi, ryhmien jakamiseen tai jakotunteihin sekä avustajien palkkaamiseen.

Varhaiskasvatuksessa tasa-arvorahoitusta voidaan käyttää lisähenkilöstön palkkaamiseen ja lapsiryhmien kokojen pienentämiseen. Lisähenkilöstöllä tarkoitetaan varhaiskasvatuksen opettajia, varhaiskasvatuksen erityisopettajia, varhaiskasvatuksen sosionomeja, lastenhoitajia tai avustajia.

Lisäksi tehostetaan lapsen varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen järjestämisen kannalta välttämätöntä ja riittävän varhaista tukea.

– Avustuksen saaminen oli suuri helpotus tiukassa taloustilanteessa painivalle sivistystoimelle. Avustus tuo päiväkodeille ja kouluille välttämätöntä lisäresurssia lasten, oppilaiden ja perheiden tukemiseen, kertoo sivistystoimenjohtaja Mikko Ripatti tiedotteessa.

Opetusministeri Jussi Saramo (vas.) on myöntänyt yhteensä 67,8 miljoonaa euroa tasa-arvorahoitusta osana Oikeus Oppia -ohjelmaa varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa ja laatua edistäviin toimenpiteisiin. Avustus koskee vuosia 2021–2022.

Avustuksen saaminen oli suuri helpotus tiukassa taloustilanteessa painivalle sivistystoimelle.

Mikko Ripatti