Samiedussa voi opiskella merkonomiksi kokonaan verkko-opintoina

Luennot toteutetaan opetusvideoina. Myös yksilöllistä ohjausta annetaan etäyhteydellä.

Liiketoiminnan verkko-opettaja Mikko Kurunsaari Samiedusta kertoo, että liiketoiminnan perustutkinto sopii kaikille alasta kiinnostuneille eikä aikaisempaa pohjakoulutusta tarvita. Samiedu

Marja-Liisa Karjalainen

Ammattiopisto Samiedu alkaa kouluttaa merkonomeja verkossa. Liiketoiminnan perustutkinnon voi suorittaa kokonaan verkko-opintoina ilman lähiopetuspäiviä tai aikaan sidottuja verkkoluentoja, Samiedun tiedotteessa kerrotaan.

– Verkko-opiskelu soveltuu erinomaisesti liiketoiminnan opiskeluun. Se mahdollistaa opiskelun erilaisissa elämäntilanteissa ja myös eri puolilla Suomea. Verkossa voi suorittaa koko merkonomin tutkinnon tai valita tutkinnon osia oman osaamisen täydentämiseksi, liiketoiminnan verkko-opettaja, KTM Mikko Kurunsaari kertoo.

Verkkototeutuksessa luennot tuotetaan opetusvideoina, joita voi katsoa oman aikataulun mukaan. Lisäksi opettajat antavat opiskelijoille yksilöllistä ohjausta etäyhteydellä koko opiskeluajan, myös iltaisin.

Opinnot räätälöidään jokaisen opiskelijan omien tarpeiden ja aikataulujen mukaan. Opintoihin voi sisällyttää tutkinnon osia toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta tai vaikka jatkoväyläopintoja ammattikorkeakoulusta.

Merkonomiksi voi edelleen opiskella myös lähiopetuksessa Savonlinnassa.

Tavoitteena uusi vahva tukijalka koulutustarjontaan

Samiedussa tehdään juuri nyt vahvaa kehitystyötä verkko-opintojen kehittämiseksi. Oppimisympäristöihin ja materiaaleihin sekä verkossa tapahtuviin ohjausmenetelmiin on satsattu.

– Tavoitteenamme on tehdä verkkopohjaisista liiketoiminnan koulutuksista uusi vahva tukijalka Samiedun koulutustarjontaan. Savonlinnan seutukunnan ikärakennekehityksenkin johdosta on tärkeää, että meille voi hakeutua opiskelemaan myös seutukunnan ulkopuolelta, hyvinvoinnin ja liiketoiminnan toimialajohtaja Timo Welsby sanoo.

Verkko-opiskelu mahdollistaa opiskelun erilaisissa elämäntilanteissa ja myös eri puolilla Suomea.

Mikko Kurunsaari

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka