Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sukeltajan epäillään hukkuneen Pieksämäellä Montolan kaivoksella tapahtuneessa onnettomuudessa – Toinen sukeltaja on toimitettu sairaalahoitoon

Paikalle järjestetään riittävän ammattitaitoisia luolasukellukseen erikoistuneita sukeltajia. Etsinnät voivat pahimmillaan kestää useita päivä.

Sukeltajan epäillään hukkuneen Pieksämäellä sijaitsevassa Montolan kaivoksessa tapahtuneessa sukellusturmassa. Poliisin saaman tiedon mukaan kaivoksen sukelluspaikalla on mahdollisesti kuollut siellä sukeltamassa ollut keski-ikäinen mies.

Hälytyksen sukellusturmasta teki toinen sukeltaja, joka selviytyi kaivoksesta pois. Poliisi ei ole toistaiseksi päässyt puhuttamaan häntä. Sukeltaja on toimitettu sairaalahoitoon.

Etelä-Savon pelastuslaitos lopetti pelastustoimet Montolan kaivoksella tiistaina noin kello 15.40. Kateissa olevan sukeltajan etsintävastuu on siirtynyt poliisille.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja järjestää onnettomuuspaikalle riittävän ammattitaitoisia luolasukellukseen erikoistuneita sukeltajia etsimään ilmeisimmin luolastoon jäänyttä sukeltajaa.

Poliisin tiedotteen mukaan etsintä voi pahimmassa tapauksessa kestää useita päiviä.

Hälytys sukellusturmasta tehtiin kello 13.34.

Entinen kalkkikaivos

Montolan kaivos on 1970-luvulla suljettu kalkkikaivos. Se kiinnostaa sukelluksen harrastajia kirkasvetisyytensä vuoksi.

Aiemmin tällä vuosituhannella kaksi sukeltajaa on kuollut onnettomuuksissa.

Välillä sukeltaminen oli virallisesti kiellettyä, kunnes se taas sallittiin vuonna 2016. Tuolloin Pieksämäen Vesi lopetti talousveden ottamisen kaivoksesta.

Montolan Kaivossukeltajat on järjestänyt paikalla sukellustapahtumia. Yhdistyksen verkkosivujen mukaan eri tapahtumia on ollut 1 939.