Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterin alueella todettu perjantain jälkeen 14 uutta koronatartuntaa – Uuden Taidelukion tartuntaketjun jäljitys vielä kesken

Sosterin alueella on todettu perjantain 9. huhtikuuta jälkeen 14 uutta koronatartuntaa. Viimeisin tartunta on todettu maanantaina 12. huhtikuuta.

Viikonlopun 13 tartunnasta seitsemän on todettu karanteenissa olevilla: viisi työyhteisöstä alkaneessa ketjussa ja kaksi Asemantien päiväkotiin liittyvässä ketjussa.

Uusi tartuntaketju

Lisäksi viisi viikonlopun tartunnoista liittyy Savonlinnan Taidelukiossa todettuun uuteen tartuntaketjuun.

Taidelukion tartuntaketjun lähtökohta on vielä epäselvä. Tartunnan jäljitys on käynnissä. Tähän ketjuun liittyen taidelukio siirtyy etäopetukseen 12. huhtikuuta alkaen toistaiseksi. Taidelukion ketjuun liittyen Sosterin pääterveysasemalla on voinut altistua koronavirukselle viime viikolla. Kaikki, joita tämä asia koskee, on tavoitettu.

Lisäksi alueella on todettu vielä toinen uusi tartuntaketju, jossa on eilen todettu yksi koronatartunta ja tänään 12.4. yksi jatkotartunta.

Kaikkiaan uusien tartuntojen vuoksi karanteeniin tullaan asettamaan ainakin noin 150 henkilöä.

– Muistutamme, että karanteenissa olevien ja myös heidän perheenjäsentensä on syytä lähteä heti testiin, jos pieniäkään koronaan viittaavia oireita ilmaantuu. Vain tällä tavalla saadaan taudin leviäminen estettyä, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo.

Aiempiin tartuntaketjuihin liittyviä karanteeneja on viikonlopun aikana päättynyt alueella noin 200.

LUE MYÖS: Rokotesaatavuus parantunut: Koronarokotukset laajenevat Sosterin alueella 65 vuotta täyttäneisiin riskiryhmäläisiin

Juttua päivitetty 12.4. klo 12.55