Sosterin alueella on varmistunut seitsemän uutta koronatartuntaa – Keskussairaalan laboratoriossa tulee asioida vain ajanvarauksella

Seitsemästä tartunnasta kuusi on todettu jo karanteenissa olevilla.

Kuvituskuva. Mirja Hussain

Kanerva Jalarvo

Sosterin alueella on todettu seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Sosterin tiedotteen mukaan savonlinnalaisesta työyhteisöstä levinneeseen tartuntaketjuun liittyen on todettu kuusi uutta tartuntaa, joista yksi varmistui tiistaina ja viisi tänään keskiviikkona. Lisäksi tänään on todettu yksi tartunta, joka liittyy Asemantien päiväkodin tartuntaketjuun.

Seitsemästä tartunnasta kuusi on todettu jo karanteenissa olevilla henkilöillä.

Sosterin laboratoriopalvelu ISLAB suosittelee asioimaan vain ajanvarauksella

Sosteri suosittelee tiedotteessaan, että Savonlinnan keskussairaalan laboratoriossa asioidaan vain ajanvarauksella. Näin voidaan välttää ruuhkien syntyminen.

– Pyydämme varaamaan ajan näytteenottoon ja saapumaan varatulle ajalle, jotta pääset mahdollisimman viiveettömästi näytteenottoon. Ajanvaraus vähentää odotustilassa samaan aikaan olevien asiakkaiden määrää ja siten mahdollistaa riittävien turvavälien säilyttämisen parantaen turvallisuutta näytteenotossa asioinnin aikana, tiedotteessa sanotaan.

Ajan voi varata netistä osoitteessa www.islab.fi\ajanvaraus tai ajanvarausnumerosta 044 717 8888, joka palvelee arkisin kello 12–14.

Näytteenottoon ei pidä tulla, mikäli sairastaa hengitystieinfektiota. Tarvittaessa on otettava yhteyttä terveydenhuollonpäivystysapuun tai omaan hoitoyksikköön lisäohjeiden saamiseksi.

Koronatestausta tehdään vain infektioasemalla, ei keskussairaalan laboratoriossa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka