Samiedun Hannu Fyhrille ammatillisen koulutuksen kultainen ansioristi – "Olen iloinen, että olen saanut olla mukana tämän matkan"

Hannu Fyhr on toiminut Savonlinnassa ammatillisen koulutuksen kehittäjänä 33 vuoden ajan.

Hannu Fyhr on toiminut jo 33 vuotta ammatillisen koulutuksen kehittäjänä Savonlinnassa. Samiedu

Marja-Liisa Karjalainen

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys Amke ry on myöntänyt ammatillisen koulutuksen kultaisen ansioristin Samiedun koulutuksen erityisasiantuntija Hannu Fyhrille. Ammatillisen koulutuksen ansioristi on arvostettu tunnustus ammatillisen koulutuksen hyväksi tehdystä pitkäaikaisesta työstä. Ansioristi luovutettiin Fyhrille keskiviikkona 31. maaliskuuta.

– Hannu on ammatillisen koulutuksen suuresti arvostama osaaja. Hänen tekemänsä työ ammatillisen koulutuksen hyväksi on huomioitu ja arvostettu suuresti myös valtakunnallisesti, Itä-Savon koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Erkki Muukkonen kertoo Samiedun tiedotteessa.

Fyhr on ollut erityisesti aikuisten kouluttamisen ja jatkuvan oppimisen edistäjä. Hän on tehnyt pitkäjänteistä työtä aikuiskoulutuksen kehittämiseksi nykypäivän asemaan. Tänä päivänä ammattitutkinto- ja erikoisammattitutkinto-opiskelijat ovatkin kasvava joukko ammatillisen koulutuksen asiakkaista.

– Hannu on pystynyt toiminnassaan ennakoimaan ammatillisen koulutuksen reformia sekä Savonlinnan seutukunnan ikärakenteen muutosta. Samiedussa aikuiset opiskelijat ovatkin nykyisin merkittävänä enemmistönä, kertoo kuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen.

Amken toimitusjohtaja Veli-Matti Lampun mukaan Fyhr on hyvin tunnettu ammatillisen koulutuksen kehittämisen saralla.

– Fyhr on tehnyt syvän vaikutuksen ammatillisen koulutuksen kentällä. Hän on erinomainen asiantuntija, mutta ystävällisyydessään ja hiljaisessa vaikuttamistyössään aivan ehdoton. Mieleen jäävä, syvästi ihmisiä kunnioittava ja samanaikaisesti tiukka ammatillisen koulutuksen puolestapuhuja, Lamppu sanoo.

Hänen tekemänsä työ ammatillisen koulutuksen hyväksi on huomioitu ja arvostettu suuresti myös valtakunnallisesti.

Erkki Muukkonen

Fyhr yllättyi iloisesti huomionosoituksesta.

– Pari viikkoa sitten kohdallani tuli täyteen 33 vuotta aikuiskoulutusta Savonlinnassa. Tähän aikaan mahtuu aika monta kehitysvaihetta ja kaksi suurta säädösperusteista muutosta, joissa molemmissa keskiössä on ollut osaamisperustaisuus ja jatkuva oppiminen. Olen iloinen, että olen saanut olla mukana tämän matkan. Amken huomionosoitus tuli minulle täytenä yllätyksenä. Tämä merkitsee minulle todella paljon, Fyhr kiittää.

Kuntayhtymän johtaja, rehtori Jukka Mustonen (vas.), koulutuksen erityisasiantuntija Hannu Fyhr ja koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Erkki Muukkonen ansioristin luovutustilaisuudessa. Samiedu

Hannu Fyhrillä on pitkä ja monipuolinen ura ammatillisessa koulutuksessa

Henkilö

Ennen Savonlinnan työuraa osaamisen kehittämisen parissa valtion palveluksessa kymmenen vuotta.

Aloitti Savonlinnan kaupungin ammatillisessa kurssikeskuksessa Atk-palvelutoiminnan johtajana vuonna 1988. Kurssikeskus muuttui 1992 Savonlinnan ammatilliseksi aikuiskoulutuskeskukseksi ja vuonna 2005 siitä tuli osa Itä-Savon koulutuskuntayhtymää.

Fyhr on työskennellyt vuosien mittaan aikuiskoulutuksen koulutuspäällikkönä, aikuiskoulutuksen ja työelämäpalveluiden palvelupäällikkönä, vs. kuntayhtymän johtajana/rehtorina ja aikuiskoulutuksen erityisasiantuntijana sekä nykyisellään koulutuksen erityisasiantuntijana.

Fyhr jäi virkatyöstään eläkkeelle 1.4.2021, mutta jatkaa osaavan työvoiman ja koulutuksen saatavuuden parantamisen kehittämisprojektien parissa osa-aikaisena työntekijänä Itä-Savon koulutuskuntayhtymässä.

Valtakunnallisia tehtäviä:

Opetushallituksen tietojenkäsittelyn tutkintotoimikunnan puheenjohtajana vuosina 1998–2017 sekä tietojenkäsittelyalan koulutustoimikunnan aikuiskoulutuksen asiantuntijana vuosina 2008–2016.

Fyhr on toiminut myös useissa ammatillisen koulutuksen kehittämistyöryhmissä.

Tasavallan presidentti myönsi Fyhrille Suomen valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein itsenäisyyspäivänä 2008.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka