Savonlinnan seurakunnassa tapahtuu pääsiäisenä koronarajoitusten puitteissa – Lasten pääsiäispolut ilahduttavat, kiirastorstaina mahdollisuus jälkiehtoolliseen

Savonlinnan seurakunnan tapahtumia sovelletaan pääsiäisenä koronarajoituksiin sopiviksi. Jumalanpalveluksia voi kuunnella netissä tai radiossa ja sunnuntaina katsoa Itä-Savon nettisivuilta.

Savonlinnan seurakunnan pääsiäiseen kuuluu jumalanpalvelusten lisäksi pääsiäispolkuja ja pääsiäisvaellus. Kuvituskuva. Soila Puurtinen

Iida Tynnilä

Kirkkovuoden suurinta juhlaa pääsiäistä on valmisteltu Savonlinnan seurakunnassa koronavuoden mittaan hankitun osaamisen ja kokemuksen avulla, kertoo Savonlinnan seurakunta tiedotteessaan.

Palmusunnuntaina järjestetty virpomistempaus, striimattavat jumalanpalvelukset ja musiikkitilaisuudet, omassa tahdissa kuljettavat pääsiäispolut sekä kirkkojen avoimet ovet tarjoavat jokaiselle sopivia mahdollisuuksia päästä kokemaan pääsiäisen turvallisesti.

Kirkoissa vierailtaessa on käytettävä maskia ja noudatettava kahden metrin turvavälejä.

Kirkoissa voi olla tällä hetkellä voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukaisesti enintään kuusi henkilöä yhtä aikaa.

Kirkoissa on veloituksetta jaossa sairaalapastori Jaana Pajun luoma Hetki hengelliselle mietiskelylle -korttisarja. Korttien johdatuksella voi tutustua kristilliseen mietiskelyyn. Kortteja on rajoitettu määrä.

Pääsiäispoluille puuhastelemaan

Lasten pääsiäispolut on koettavissa Savonlinnan Tuomiokirkolla, Enonkosken seurakuntatalon ja Kerimäen seurakuntakodin ympäristössä, Punkaharjun kirkkorannassa, Rantasalmen kirkolla ja Savonrannan kirkolla palmusunnuntaista 28. maaliskuuta alkaen pääsiäismaanantaihin 5. huhtikuuta saakka. Polku on sisällöltään sama eri alueilla.

Polulla on yhteensä neljä rastia, joissa on tekstin lisäksi erilaisia toimintaohjeita. Jokaiselta rastilta löytyy myös QR-koodi, joten halutessaan polulle voi varata mukaan älylaitteen, kuten puhelimen. Muihin seurueisiin on tärkeää muistaa pitää vähintään kahden metrin turvaväli, seurakunnasta muistutetaan.

Pääsiäispolkujen lisäksi Savonlinnan Tuomiokirkon ympäristössä on kuljettavissa omaan tahtiin mietiskellen pääsiäisvaellus palmusunnuntaista pääsiäismaanantaihin. Vaelluksen mietiskelytekstit on kirjoittanut Jaana Paju.

Pääsiäistapahtumat

Jumalanpalvelukset, musiikkitilaisuudet ja kirkkojen aukiolot

Kiirastorstai 1.4.

Enonkosken kirkko avoinna klo 13–15.

Messu klo 18 Tuomiokirkko, nettiradio ja Järviradio 89,6 MHz. Messun jälkeen Tuomiokirkossa ehtoollista tarjolla klo 20 asti. Sisään saa saapua pääovesta kolme seurakuntalaista yhtä aikaa, odotus tapahtuu ulkona. Ehtoollisen nauttimisen jälkeen kirkkosalista poistutaan sivuovesta.

Jumalanpalvelus klo 19 Rantasalmen kirkko, nettiradio.

Kerimäen talvikirkko avoinna klo 17–18

Punkaharjun kirkko avoinna klo 17–19

Savonrannan kirkko avoinna klo 17–19

Pitkäperjantai 2.4.

Jumalanpalvelus klo 10 Tuomiokirkko, nettiradio ja Järviradio 89,6 MHz.

Jumalanpalvelus klo 10 Rantasalmen kirkko, nettiradio.

Tuomiokirkko avoinna klo 19–23. Kirkko on pitkäperjantaina hämärästi valaistu.

Lankalauantai 3.4.

Hiljaisen lauantain rukoushetki klo 18 videoituna osoitteessa Facebook.com/savonlinnansrk

Kanttori Minna Raassinan ja sairaalapastori Jaana Pajun luoma rukoushetki on valittu ev.lut.kirkon yhteiseen jumalanpalveluselämän aineistoon.

1. pääsiäispäivä su 4.4.

Jumalanpalvelus klo 10 Tuomiokirkko. Katsottavissa osoitteessa ita-savo.fi. Kuunneltavissa nettiradiossa ja Järviradio 89,6 MHz.

Jumalanpalvelus klo 10 Rantasalmen kirkko, nettiradio.

2. pääsiäispäivä ma 5.4.

Jumalanpalvelus klo 10 Tuomiokirkko, nettiradio.

Iltakirkko klo 18 Rantasalmen kirkko, nettiradio.

Nettiradion löydät osoitteesta savonlinnanseurakunta.fi.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka