Savonlinnalainen Kyösti Pienimäki pääsi raatiin valitsemaan vuoden parasta kotimaista dekkaria

Dekkariseura nimesi uuden johtolankaraadin, jonka toimikausi on kaksi vuotta.

Kyösti Pienimäki on valittu Suomen Dekkariseuran Vuoden johtolanka -raatiin. Toimikausi on kaksi vuotta. Arkistokuva. Soila Puurtinen

Itä-Savo -lehden entinen päätoimittaja, savonlinnalainen Kyösti Pienimäki on nimetty jäseneksi Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -arvosteluraatiin.

Dekkariseuran raati on jo vuodesta 1985 valinnut vuoden parhaan kotimaisen dekkarin ja sittemmin myös parhaan esikoisdekkarin. Raatiin kuuluu kolme jäsentä, joiden toimikausi on kaksi vuotta.

Dekkariseuran etävuosikokouksessa nimetyn uuden raadin muut jäsenet ovat kirjastovirkailija Elo Lammi ja oikeushammaslääkäri Helena Ranta. Elo Lammi on myös seuran hallituksen jäsen ja toimii raadin puheenjohtajana.

Kyösti Pienimäki on pitkäaikainen dekkariseuran jäsen ja toiminut viime vuodet seuran julkaiseman lehden Ruumiin kulttuurin kirja-arvostelijana.

Työnsä päättänyt edellinen johtolankaraati valitsi vuoden 2020 parhaaksi rikosromaaniksi Jyrki Erran Lyijyvalkoisen. Esikoisdekkaritunnustuksen sai Helena Immosen Operaatio Punainen kettu.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka