Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän uutta koronatartuntaa Sosterissa keskiviikkona – Uusi tartuntaketju liittyy Asemantien päiväkotiin

Savonlinnalaisen työyhteisön tartuntaketjussa tartuntoja on todettu kaikkiaan 27 jatkotartuntoineen.

Seitsemän uutta koronatartuntaa on löytynyt Itä-Savon sairaanhoitopiirin Sosterin alueelta keskiviikkona. Sosteri kertoo tiedotteessa, että tartunnoista kolme on todettu jo karanteenissa olevilla henkilöillä.

Yksi karanteenissa todetuista tartunnoista liittyy savonlinnalaisen työyhteisön tartuntaketjuun. Siinä tartuntoja on todettu kaikkiaan 27 jatkotartuntoineen.

Kaksi muuta karanteenissa olevilla todettua tapausta liittyvät parin viikon takaiseen tartuntaketjuun Savonlinnassa, jossa tartuntoja on kahdeksan. Karanteenissa olevien tartunnat eivät aiheuta jatkotoimia.

Lisäksi on tullut uusi tartuntaketju, joka liittyy Asemantien päiväkotiin. Päiväkodin tartuntaketjussa on todettu tähän mennessä kolme koronavirustartuntaa.

Päiväkotiin liittyvässä tartuntaketjussa on asetettu karanteeniin 19 lasta yhdestä päiväkotiryhmästä, viisi päiväkodin työntekijää ja yksi päiväkodin ulkopuolinen henkilö.

Työyhteisöön ja päiväkotiin liittyvissä tartuntaketjuissa tartunnan jäljitys on edelleen kesken.

Lisäksi on todettu vielä yksi yksittäinen tartunta, joka on todennäköisesti peräisin Vekaranjärven varuskunta-alueelta.

– Koronavirustilanne on nyt alueella aktiivinen, joten jokaisen on syytä rajoittaa kontaktejaan ja miettiä tapaamisten sekä matkojen välttämättömyyttä pääsiäisen lähestyessä, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista kertoo tiedotteessa.

Luukkonen arvioi, että tartuntaketjuun voi tulla vielä lisää tartuntoja ensi viikkoon saakka.

Sosteri muistuttaa turvaohjeista

Sosteri muistuttaa, että maskin käyttö, yli kahden metrin turvavälit ja muiden ohjeiden noudattaminen on tärkeää.

– Jos tulee yhtään koronaan viittaavia oireita, oireiden kanssa ei pidä odotella pyhienkään aikana vaan ottaa välittömästi yhteyttä Sosteriin koronatestiin pääsemiseksi, Luukkonen sanoo tiedotteessa.

Testiin pääsee soittamalla terveysasemien keskitettyyn puhelinpalveluun numeroon 015 527 7112. Numero vastaa arkisin kello 8–15.30 ja muina aikoina tulee soittaa päivystysapuun numeroon 116 117.

Lukuisia altistumispaikkoja

Sosteri pyytää Kulmasportissa ja Hakan nuorisotilassa altistumisaikana olleita jäämään välittömästi omaehtoiseen karanteeniin ja ottamaan yhteyttä suoraan Sosteriin tartunnanjäljitykseen puhelinnumeroon 044 417 2005.

Tiloissa on ollut useita koronavirukseen sairastuneita tartuttavuusaikana.

Altistumispaikat ja kellonajat

Torstai 25.3.

Kello 15–20 Kulmasport

Kello 10–12 Kristallisport, kuntosalin puoli

Kello 19–20 Hakan nuorisotilat, ns. Kertsi

Perjantai 26.3.

Kello 16–20.30 Kulmasport

Lauantai 27.3.

Kello 14-16 Kulmasport

Maanantai 29.3.

Kello 9–10 Prisma

Uutista on päivitetty kello 17.32. Lisätty uusien tartuntojen määrä neljästä seitsemään.

LUE MYÖS: Ruduksen Savonlinnan betonitehtaalta 40 henkeä koronakaranteeniin – Tartunnat ja altistumiset koskevat yhden tuotantohallin henkilöstöä, muilla osastoilla työt jatkuvat

LUE MYÖS: Savonlinnan lyseon lukion koronatilanne on ikävällä tolalla – Pahimmassa tapauksessa ylioppilaaksi valmistuminen voi joltakin kokelaalta siirtyä syksyyn