Linnalan opisto etsii uutta rehtoria – "Linnalan talous ja toiminta ovat hyvässä kunnossa ja uuden rehtorin on tästä hyvä jatkaa"

Opiston nykyinen rehtori Tapio Keskinen jää eläkkeelle.

Linnalan opiston rehtorin työhuone on vapautumassa seuraavalle kasvatus- ja opetusalan ammattilaiselle, kun nykyinen rehtori Tapio Keskinen jää viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Antti Varonen

Marja-Liisa Karjalainen

Savonlinnassa toimiva Linnalan opisto etsii uutta rehtoria. Opiston nykyinen rehtori Tapio Keskinen (s. 1958) on jäämässä eläkkeelle.

– Työvuodet tulevat täyteen ja eläkepäivät alkavat 1. elokuuta, näin on sovittu, Keskinen toteaa.

– Eläkkeelle jään ihan positiivisella mielellä. Opiston tilanne on hyvä, ja viime vuodelta saimme juuri tilinpäätöksestä positiivisen tuloksen. Linnalan talous ja toiminta ovat hyvässä kunnossa ja uuden rehtorin on tästä hyvä jatkaa.

Keskinen on toiminut opiston rehtorina vuodesta 2005 saakka. Hän tuli Savonlinnaan perheineen Jämsänkoskelta. Puoliso Maija Keskinen jäi eläkkeelle Linnalan musiikin pääopettajan toimesta viime vuonna. Pariskunnan kaksi lasta ovat Savonlinnan vuosien aikana kasvaneet aikuisiksi ja lentäneet pesästä.

Keskisten omat suunnitelmat syksyn ja jatkon osalta ovat vielä avoimet.

– Päätöksiä ei ole vielä tehty eikä kovin paljoa mietittykään vielä sinne saakka. Onhan tässä vielä monta kuukautta työrupeamaa jäljellä. Katsotaan sitten rauhassa tilannetta, Tapio Keskinen sanoo.

Linnalan setlementti ilmoittaa, että rehtoriksi etsitään henkilöä, jolla on ylempi korkeakoulututkinto ja kansalaisopiston rehtorin kelpoisuus. Valinnassa arvostetaan myös laaja-alaista kasvatus- ja koulutusalan tuntemusta, kykyä hahmottaa kokonaisuuksia ja toimia verkostoissa sekä näyttöä johtamisesta, strategisesta osaamisesta ja kehittämistyöstä.

Hakemukset tulee lähettää Linnalan Setlementti ry:n hallitukselle viimeistään 21. huhtikuuta.

Linnalan opisto on vapaan sivistystyön oppilaitos, jota ylläpitää Linnalan Setlementti ry. Yhdistyksen vuosibudjetti on 1,6 miljoonaa euroa ja henkilötyövuosia opistossa tehdään 45. Opiston kursseilla on viime vuosina ollut keskimäärin noin 3 000 opiskelijaa.

Juttua päivitetty 31.3.2021 klo 12.43: Lisätty rehtori Tapio Keskisen kommentit.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka