Kuuden henkilön kokoontumisrajoitukset jatkuvat Etelä-Savossa huhtikuun loppupuolelle saakka – Sekä Etelä-Savon että Itä-Savon sairaanhoitopiirit kiihtymisvaiheessa

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat tiukkoina Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella, tiedottaa aluehallintovirasto. Myös laaja maskisuositus on yhä voimassa alueella. Katja Juurikko

Iida Tynnilä

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) jatkaa kuuden henkilön kokoontumisrajoituspäätöksiä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän (Essote) ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin (Sosteri) kuntien alueilla, kertoo avi tiedotteessaan. Määräys on voimassa 1.–22. huhtikuuta 2021.

Rajoitus koskee kaikkia sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä.

Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla voidaan kuitenkin sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle kuusi henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ohjeiden mukaisesti.

Epidemia kiihtymisvaiheessa Etelä- ja Itä-Savossa

Aluehallintovirasto toteaa sairaanhoitopiirien asiantuntija-arvioiden pohjalta, että epidemia on tällä hetkellä Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueella kiihtymisvaiheessa.

Kun otetaan huomioon erityisesti muuntoviruksen aiheuttama nopeasti kiihtyvä epidemiatilanne sekä THL:n ja sairaanhoitopiirin asiantuntijatahoina antamat suositukset, voimassa olevia aluehallintoviraston määräyksillä asetettuja rajoitustoimenpiteitä on pidettävä perusteltuina Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueella.

Rajoituksilla pyritään rauhoittamaan epidemian leviämistä ja estämään terveydenhuollon kantokyvyn kuormittuminen.

Aluehallintoviraston mukaan kokoontumisrajoitukset ja toimet ovat välttämättömiä nykyisessä tilanteessa.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka