Yläkoulut ja toisen asteen koulut palaavat lähiopetukseen 29. maaliskuuta alkaen Sosterin alueella

Alueellinen koordinaatioryhmä päätti jatkotoimista sulkutilan päättymisen jälkeen.

Yläkoululaiset ja toisen asteen opiskelijat palaavat lähiopetukseen ensi viikolla Sosterin alueella. Sen sijaan korkeakouluissa suositellaan vielä jatkettavan etäopetusta. Kuvituskuva. Anton Soinne

Kanerva Jalarvo

Sosterin alueellinen koordinaatioryhmä on päättänyt palauttaa yläkoulut ja toisen asteen koulut lähiopetukseen sulkutilan päätyttyä.

Sosterin tiedotteen mukaan koronatilanne on alueella vakaa. Rauhallisen tilanteen vuoksi koordinaatioryhmä päätti keskiviikkoisessa kokouksessaan keventää lapsiin ja nuoriin kohdistuvia määräyksiä ja suosituksia.

Yläkoulujen 7.–9. luokat, toisen asteen koulut ja vapaan sivistystyön opistotoiminta voivat siis siirtyä takaisin lähiopetukseen maanantaina 29. maaliskuuta.

Sulkutila päättyy ensi sunnuntaina, näistä jatkotoimista päätettiin:

Valtioneuvoston sulkutila päättyy ensi sunnuntaina 28. maaliskuuta. Sen jälkeen alueilla on mahdollisuus määrittää tarvittavia toimenpiteitä paikallisen koronatilanteen mukaan.

Sosterin alueellinen koordinaatioryhmä päätti keskiviikkona, että etäopetusta suositetaan vielä jatkettavan korkeakouluissa sulkutilan päättymisen jälkeenkin. Korkeakouluopiskelijoiden työharjoittelut jatkuvat kuitenkin tauon jälkeen maanantaista 29. maaliskuuta alkaen normaalisti.

12–18-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa maanantaista 29. maaliskuuta alkaen normaalisti, mutta eri alueiden välisiä turnaustyyppisiä tapahtumia ei edelleenkään suositella järjestettäviksi.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan suositellaan edelleen olevan tauolla. Esimerkiksi kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa asiakasmäärää suositellaan rajaamaan niin, että yli kahden metrin turvaväli toteutuu yli kymmenen hengen tiloissa. Lisäksi on huolehdittava, että uuden tartuntatautilain hygieniavelvoitteet toteutuvat.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka