Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymmenen uutta koronatartuntaa ja paljon uusia altistumispaikkoja Sosterin alueella, katso lista!

Savonlinnan koronatilanne huononee päivä päivältä. Savonlinnan ja Mikkelin välillä viime perjantai-iltana bussissa matkustaneet ovat altistuneet koronavirukselle. Myös muita uusia altistumispaikkoja on tullut listalle.

Tiistaina 2. helmikuuta Sosterin alueella on todettu yhteensä kymmenen uutta koronavirustartuntaa, joista yhdeksän kirjautuu THL:n tilastoissa Sosterin alueelle ja yksi alueen ulkopuolelle.

Kahdeksan uutta tartuntaa liittyy opiskelijoiden viettämän bileillan ketjuun, kerrotaan Sosterin tiedotteessa. Tähän mennessä ketjussa on siis todettu yhteensä 27 tartuntaa, joista 24 Savonlinnan seudulla, kolme ulkopaikkakunnilla. Karanteeniin asetettujen määrä on lisääntynyt tartuntojen vuoksi, lisäksi on tullut lisää altistumispaikkoja.

Bussimatkaketjuun Helsinki–Savonlinna 26.1.2021 liittyen on todettu kaksi uutta koronatartuntaa, molemmat Sosterin alueella.

Karanteeniin asetettujen henkilöiden määrä on tällä hetkellä noin 450.

Mikkeli–Savonlinna-välillä matkustaneiden tulee jäädä karanteeniin

Sosterista kerrotaan, että perjantaina 29. tammikuuta Mikkeli–Savonlinna-välillä bussissa matkustaneita suositetaan jäämään omaehtoiseen karanteeniin, kunnes tartunnanjäljitys ennättää asettaa heidät viralliseen karanteeniin. Oireisia kehotetaan hakeutumaan testiin välittömästi. Bussivuorot ovat lähteneet Savonlinnasta Mikkeliin kello 16.30 ja Mikkelistä Savonlinnaan kello 18.30.

Lisäksi Sosterista muistutetaan vielä, että tiistaina 26. tammikuuta Savonlinnassa Beats Clubin opiskelijaillassa olleiden tulisi nyt pysyttäytyä omaehtoisessa karanteenissa, kunnes tartunnanjäljitys ennättää asettaa heidät viralliseen karanteeniin. Karanteenissa pitää olla, vaikka ei olisi oireitakaan. Oireisia kehotetaan hakeutumaan testiin välittömästi.

Tartuntaketjut on pystytty jäljittämään

Bussivuorot ovat lähteneet Savonlinnasta Mikkeliin kello 16.30 ja Mikkelistä Savonlinnaan kello 18.30.

Sosterin päivittämässä tilannekuvassa kerrotaan, että tartuntojen lukumäärä oli viikkojen 3 ja 4 aikana yhteensä 29. Ilmaantuvuus on siten 72,5 / 100 000 asukasta viikoilta 3 ja 4.

Viikolla 3 Sosterissa otettiin yhteensä 401 testiä ja niistä 0,5 prosenttia oli positiivisia. Viikolla 4 otettujen testien määrä nousi 661:een ja positiivisia oli 3,6 prosenttia otetuista testeistä.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on lähes sata prosenttia.

Maanantaina Sosteri ilmoitti, että koronaviruksen leviämisessä Itä-Savossa on nyt saavutettu kiihtymisvaihe, koska koronavirustartuntojen määrä on noussut selvästi viimeisen viikon aikana kahdessa eri tartuntaketjussa.

Kaikki tähän mennessä saadut rokotteet on jaettu

Koronarokotteita on annettu Sosterissa tähän mennessä 2 265 rokotetta, sisältäen myös annetut tehosteet. Tehosterokotukset on tähän saakka pystytty antamaan kaikille.

Kaikki Sosteriin tulleet rokotteet on käytetty, jäljellä on ainoastaan hyvin pieni erä, jolla pystytään rokottamaan vain tehosterokotteita.

Valmius massarokottamiseen on olemassa, ja seuraavan rokote-erän saapuessa aloitetaan rokotukset 85 vuotta täyttäneille ja tätä vanhemmille viikolla 7.

Juttua täydennetty 2.2.2021 klo 13.37 uusilla tiedoilla: Korjattu tartuntojen määrä ja lisätty tiedot uusista altistumispaikoista.