Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterin alueella on varmistunut 10 uutta koronatartuntaa – Katso lista uusista altistuspaikoista

Uudet tartunnat liittyvät alueella aktiivisina oleviin kahteen ketjuun.

Sosterin alueella on todettu keskiviikkona kymmenen uutta koronavirustartuntaa. Savonlinnassa on varmistunut neljä uutta tartuntaa, jotka liittyvät opiskelijoiden viettämän bileillan ketjuun, kerrotaan Sosterin tiedotteessa.

Uusien tartuntojen seurauksena kymmenen henkilöä on asetettu karanteeniin. Tähän mennessä ketjussa on todettu kaikkiaan 31 tartuntaa, joista kolme on ulkopaikkakunnilla.

Uusista altistuspaikoista ja -ajoista on lista tämän jutun lopussa.

Bussimatkaketjussa kuusi uutta tartuntaa

Sosterin tiedotteen mukaan bussimatkaketjuun Helsinki-Savonlinna 26.1.2021 liittyen on todettu kuusi uutta tartuntaa. Sairastuneista yksi henkilö on toisella paikkakunnalla kirjoilla, muut Sosterin alueella. Uusista bussiketjun tartunnoista kolme on todettu tiistaina ja kolme tänään keskiviikkona.

Bussiketjussa todettujen uusien tapausten vuoksi noin 50 henkilöä lisää on asetettu karanteeniin. Kaikkiaan bussiketjussa on todettu tähän mennessä 11 tartuntaa, joista yksi ulkopaikkakunnalla.

Koronatilanne huonontunut merkittävästi

Sosterin tiedotteessa kerrotaan, että koronatilanne on huonontunut merkittävästi alueella tartuntaryppäiden vuoksi. Nyt on kaikkien syytä noudattaa suosituksia ja rajoituksia sekä omassa toiminnassaan myös pohtia erilaisten kohtaamisten tarpeellisuutta, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonensanoo tiedotteessa.

Sairaanhoitopiirin alueella on noin 500 henkilöä on karanteenissa koronatartuntojen vuoksi.