Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi uutta koronatartuntaa Sosterissa – Alueella maan korkein ilmaantuvuus Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin jälkeen

Molemmat sairastuneet henkilöt olivat jo valmiiksi karanteenissa.

Sunnuntaina 14. helmikuuta todettiin Sosterin alueella kaksi uutta koronatartuntaa bussimatkaketjuun liittyen, kerrotaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa Facebookissa.

Molemmat sairastuneet henkilöt olivat karanteenissa, eivätkä tartunnat tässä vaiheessa aiheuta lisätoimenpiteitä alueella.

Etelä-Karjalassa on viikonlopun aikana varmistunut kolme uutta koronatartuntaa.

Mikkelin seudulla viikonlopun saldo oli kaksi positiivista koronatestin tulosta Essoten alueelta. Tartuntatapausten johdosta koronalle altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on Suomessa kahden viime viikon ajalta 90,5 tapausta sataatuhatta asukasta kohden.

Suhteellisesti eniten koronavirustapauksia esiintyy tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa ilmaantuvuus on koko maan lukuun verrattuna kaksinkertainen. Seuraavaksi korkeinta ilmaantuvuus on Vaasan ja Itä-Savon sairaanhoitopiireissä.

Rauhallisin tautitilanne on puolestaan Ahvenanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Karjalassa.

Suomessa on raportoitu kuusi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kaikkiaan virukseen liittyviä kuolemia on todettu Suomessa nyt 716.

Sairaalahoidossa on 129 koronapotilasta, joista 21 on tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut kahdellakymmenellä perjantaista. Aiemmin maanantaina raportoitiin 343 uutta koronatartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5 180, mikä on 203 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän päivän aikana on todettu puolestaan 2 693 tartuntaa. Luku on 206 tapausta enemmän kuin edellisen viikon aikana.

Koronavirusrokotteen on saanut Suomessa nyt 210 000 ihmistä. Määrä on noussut eilisestä noin 700:lla. Toisen annoksen on saanut vajaat 67 000 ihmistä. Valtaosa rokotteen saaneista on yli 80-vuotiaita, joista yli 78 000 on saanut ainakin yhden rokoteannoksen.

Virusmuunnosten aiheuttamia tartuntoja on todettu Suomessa maanantaihin mennessä yhteensä 413. Valtaosa näistä on Britannian virusmuunnosta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että jatkossa kaikki Koronavilkun kautta altistumisilmoituksen saaneet ohjattaisiin testeihin, kertoo Yle. Lisäksi THL suosittelee sairaanhoitopiirejä ohjaamaan kaikki sovelluksen kautta altistumisilmoituksen saaneet omaehtoiseen karanteeniin. Suositus koskee myös negatiivisen testituloksen saaneita ja rokotettuja.

THL:n mukaan uudet suositukset tulevat voimaan maaliskuun alkupuolella. Ylen kyselyn perusteella monissa sairaanhoitopiireissä käytäntö on kuitenkin päätetty ottaa heti käyttöön.

THL:stä myönnetään, että uusi linjaus tulee kasvattamaan koronatestien määrää.

– Sillä, että testeissä käydään, pystytään välttämään koronaviruksen leviämistä, THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho sanoo Ylelle.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 18.23.