Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essotessa 24 uutta tartuntaa – Monet tartunnat liittyvät baareihin, keskussairaalassa altistui kokonainen vuodeosasto

Mikkeli siirtyi suoraan epidemian vakavimpaan tasoon eli leviämisvaiheeseen. Essoten muu alue säilyy perusvaiheessa.

Mikkelistä on löytynyt 21 uutta koronatartuntaa ja kaupunki siirtyi kertaheitolla koronaepidemian kolmanteen tasoon eli leviämisvaiheeseen.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote kertoo tiedotteessa, että koko alueella uusia tartuntoja on keskiviikon jälkeen todettu 24, sillä Pieksämäellä tapauksia oli kolme.

Mikkelissä tartuntaketjuja on useita ja altistuneita satoja eikä kaikkia altistuneita vielä edes tiedetä.

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälän mukaan monet Mikkelin tartunnat liittyvät baareihin ja nyt tartuntoja on löytynyt muualtakin kuin Keskusbaarista.

Tartuntoja on ilmennyt nuorten viimeviikkoisiin penkinpainajaisjuhliin ja Uudenmaan laajoihin ketjuihin liittyen.

Terveydenhuolto on kovalla kuormituksella

Keskussairaalasta on altistunut baariketjuun liittyen kokonainen vuodeosasto eli neurologinen ja ortopedinen vuodeosasto. Seppälän mukaan se vaikuttaa keskussairaalan palveluihin.

– Terveydenhuollon kantokyky on nyt kovalla kuormituksella niin jäljityksen kuin sairaalahoidonkin suhteen. Altistumispaikkoja on paljon ja altistumistiedon saamiseen voi muodostua yli vuorokauden viive, Seppälä sanoo tiedotteessa.

Mikkeliläisten pitää välttää sosiaalisia kontakteja

Essote on suositellut Mikkeliä tiukentamaan suosituksia ja rajoituksia.

– Mikkeli on nyt tartuntojen osalta leviämisvaiheessa. Mikkelin väestön tulee välittömästi alkaa välttää kaikkia oman talouden ulkopuolisia sosiaalisia kontakteja, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Muu Essoten alue säilyy perusvaiheessa.

Katso koronaviruksella altistumisen paikat täältä.

Mikkelin kaupunki tiedottaa toimistaan nettisivuillaan.

Yksi Pieksämäen tapaus liittyy MKS:n tarttuntoihin

Pieksämäellä on todettu kolme uutta koronatartuntaa torstaina. Yksi niistä liittyy Mikkelin keskussairaalassa viime päivinä todettuihin tartuntoihin, Pieksämäen kaupunki kertoo tiedotteessa.

Tartunta on todettu Pieksämäen perusturvan vuodeosaston potilaalla.

Toisen tartunnan alkuperä ei ole selvinnyt, ja tämä voi tiedotteen mukaan viitata siihen, että alueella liikkuu tunnistamattomia tartuntoja.

Yksi tartunta on peräisin ulkomailta.

Kolmesta tartunnasta on tullut toistakymmentä karanteenia Pieksämäelle.

Kaupunki muistuttaa tiedotteessa, että Pieksämäellä pitää hakeutua koronatestiin lievissäkin koronaan sopivissa oireissa, kuten kurkkukivussa, nuhassa tai yskässä.

Katso Pieksämäen tiedot täältä.

Uutista on päivitetty kello 17.12 tiedoilla Mikkelin tilanteesta.