Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterin suositus hiihtolomalle: Ulkoillaan oman lähipiirin seurassa ja vältetään väkijoukkoja

Koronavirustilanne Sosterin alueella on tällä hetkellä hieman edellisviikkoja rauhallisempi.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella viimeisin koronavirustartunta on todettu maanantaina 22. helmikuuta karanteenissa olevalla henkilöllä. Tapaus ei kirjaudu Sosterin alueelle eikä aiheuta jatkotoimenpiteitä, todetaan Sosterin viikoittaisessa tilannekatsauksessa.

Koronaviruksen leviämisvaihe Itä-Savossa on edelleen kiihtymisvaihe.

– Tartuntaketjut, jotka aiheuttivat alueella runsaasti tartuntoja viime viikkoina, ovat rauhoittuneet. Viime viikon lopulla Rantasalmella todettu tartuntarypäs on hallinnassa, Sosterin tiedotteessa todetaan.

Tartuntaketjut, jotka aiheuttivat alueella runsaasti tartuntoja viime viikkoina, ovat rauhoittuneet.

Kiihtymisvaiheen suositukset alueella jatkuvat ja niitä tarkastellaan seuraavan kerran 8. maaliskuuta.

Sosteri suosittaa hiihtolomakauteen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden noudattamista: ulkoillaan oman lähipiirin seurassa ja vältetään väkijoukkoja.

Kahden viime viikon aikana on tehty yli 1 200 koronavirustestiä

Viime viikon lopulla Rantasalmella todettu tartuntarypäs on hallinnassa.

Sosterin alueella koronavirustartuntojen lukumäärä oli viikoilla 6 ja 7 yhteensä 25. Lisäksi viikolla 6 todettiin neljä tartuntaa vieraspaikkakuntalaisilla.

Ilmaantuvuusluku viimeisen 14 vuorokauden aikana on 62,5 / 100 000 asukasta. Ilmaantuvuusluku lasketaan tapauksista, jotka kirjautuvat Sosterin alueelle.

Viikolla 6 Sosterissa otettiin yhteensä 659 testiä. Testeistä 3,2 prosenttia oli positiivisia. Viikolla 7 Sosterissa otettiin yhteensä 586 testiä, ja niistä 1,2 prosenttia oli positiivisia.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on ollut edelleen lähes 100 prosenttia.