Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterin alueella on todettu koronaviruksen eteläafrikkalainen muunnos – "On todennäköistä, että virusmuunnostapauksia voi löytyä vielä lisää"

Virusmuunnos liittyy bussimatkaketjuun. Samaan tartuntaketjuun liittyen myös muita testinäytteitä on lähetetty sekvensoitavaksi.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin alueella on havaittu eteläafrikkalainen virusmuunnos yhdellä henkilöllä. Virusmuunnos on todettu THL:n sekvenssoinneissa, Sosteri tiedottaa.

Virusmuunnos on havaittu Itä-Savon alueella paljon koronavirustartuntoja aiheuttaneessa ryvästymässä, joka sai alkunsa bussimatkalla 26. tammikuuta välillä Helsinki-Savonlinna. Virusmuunnos on todettu toistaiseksi bussiketjuun liittyen yhdellä henkilöllä.

– Samaan tartuntaketjuun liittyen myös muita testinäytteitä on lähetetty sekvensoitavaksi. Onkin todennäköistä, että virusmuunnostapauksia voi löytyä vielä lisää sekvensointien valmistuessa, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo lehdistötiedotteessa.

Sosterin tiedotteen mukaan kaiken kaikkiaan tartuntaketjussa on todettu 56 jatkotartuntaa Sosterin testaamana. Iso osa jatkotartunnoista liittyy Punkaharjulla toimivaan Itä-Karjalan kansanopistoon.

Muiden sairaanhoitopiirien alueilla tartuntoja on samaan bussimatkaketjuun liittyen todettu yhteensä tähän mennessä kahdeksan.

– Bussiketjussa tartunnat tapahtuivat hyvin herkästi, joten virusmuunnoksen löytyminen ei ole yllätys. Virusmuunnosmahdollisuuteen on tartunnanjäljityksen aikana varauduttu normaalitoimien lisäksi esimerkiksi testaamalla oireettomia ja altistuneita laajasti sekä pidemmillä eristysajoilla, Luukkonen sanoo tiedotteessa.

Tartuntaketju on näillä toimilla saatu alueella rauhoittumaan. Karanteenin ulkopuolisia tartuntoja ei ole enää tullut.

Ensimmäisen kerran Sosterin alueella todettiin virusmuunnos 12. tammikuuta otetusta koronanäytteestä. Tällöin kyseessä oli eri virusmuunnos; UK-varianttivirusmuunnos.

Etelä-Karjalassa raportoitiin tiistaina 16 uutta koronavirustartuntaa. Maakunnan yhteenlaskettujen koronatapausten määrä on nyt 409, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo tilannekuvassaan.

Koronatapauksista seitsemän varmistui maanantai-illan ja tiistaiaamun aikana, ylilääkäri Sami Raasakka kertoo. Niistä kaksi liittyy Lappeenrannan Karankokadun opiskelijataloon.

Tartunnoista neljä liittyy muihin aiempiin koronatapauksiin.

Koronavirustilanne on Etelä-Karjalassa kiihtymisvaiheessa.

Essoten alueella varmistui tiistaina kuusi uutta koronavirustartuntaa. Kaikki tapaukset on havaittu Mikkelissä.

Essoten tiedotteen mukaan alueella on isojen tartuntaketjujen vuoksi asetettu karanteeniin lähes 700 henkilöä.

Suomessa on raportoitu 400 uutta koronavirustartuntaa ja yksi uusi virukseen liittyvä kuolemantapaus, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiistaina.

Sairaalahoidossa oli 186 ihmistä, joista teho-osastoilla oli 34.

Tartuntamäärät ovat jatkaneet kasvuaan. Tiistaina viimeisten kahden viikon aikana oli raportoitu 6 125 tartuntaa, mikä on 838 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Viimeisten seitsemän vuorokauden aikana oli raportoitu 3 485 tartuntaa. Tämä on 845 enemmän kuin edeltävien seitsemän vuorokauden aikana.

Koronatartuntoja oli tiistaihin mennessä todettu yhteensä 54 532, kuolemia 734.