Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tammikuisen bussimatkaketjun kaikki koronatartunnat ovat varmistuneet virusmuunnoksen aiheuttamaksi – Ketjussa todettiin yhteensä 56 jatkotartuntaa

Helsingin ja Savonlinnan väliseen bussimatkaketjuun liittyvät koronavirusnäytteet ovat varmistuneet koronaviruksen eteläafrikkalaiseksi muunnokseksi. Opiskelijailtaan liittyvässä ketjussa virusmuunnosta ei ole puolestaan todettu.

Tammi-helmikuussa Itä-Savon alueella aiheutti paljon koronavirustartuntoja ryvästymä, joka sai alkunsa Helsingin ja Savonlinnan välisellä bussimatkalla 26. tammikuuta. Noin kolmasosa bussiketjun positiivisista näytteistä lähetettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkittavaksi. Sosterin tiedotteen mukaan kaikki näytteet ovat nyt varmistuneet koronaviruksen eteläafrikkalaiseksi muunnokseksi.

– Tästä voi tehdä johtopäätöksen, että koko bussimatkaketju oli eteläafrikkalaisen virusmuunnoksen aiheuttama, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen sanoo tiedotteessa.

56 jatkotartuntaa

Tiedotteen mukaan bussimatkaketjussa todettiin kaiken kaikkiaan 56 jatkotartuntaa Sosterin testaamana, ja kahdeksan muiden sairaanhoitopiirien testeissä.

Sosteri tiedotti aiemmin 23. helmikuuta, että yhdellä henkilöllä bussimatkaketjuun liittyen on havaittu koronaviruksen eteläafrikkalainen virusmuunnos. Jo tuolloin arvioitiin, että loputkin ketjusta tutkimukseen lähetetyt näytteet saattavat varmistua virusmuunnokseksi.

26. tammikuuta järjestetyssä opiskelijailtaan liittyvässä ketjussa virusmuunnosta ei puolestaan ole todettu, kerrotaan Sosterin tiedotteessa.