Verkkopalvelumme uudistuu tiistaina — Katso tästä mikä muuttuu

Tomi Tiilikainen

Itä-Savon verkkopalvelu uudistuu ensi viikolla.

— Digitilaajiemme määrä on kasvanut hyvin ja siksi haluamme palvella verkkosivujemme lukijoita entistäkin paremmin, päätoimittaja Jaana Rautio-Teijonmaa sanoo.

— Uudistamme verkkosivujamme niin, että paikalliset jutut nousevat entistä paremmin esille. Uusi verkkoalusta antaa muun muassa mahdollisuuden näyttävämmälle kerronnalle, jolloin uskon myös lukijoiden saavan enemmän laadukkaista paikallisista sisällöistämme. Lisäksi uusien verkkosivujemme käytettävyys on selkeämpi.

Tiistaina tehtävän uudistuksen tuomia muutoksia verkkopalveluumme:

Nopeampi ja selkeämpi ulkoasu

Verkkopalveluidemme ulkoasua on yksinkertaistettu, ja se on suunniteltu erityisesti älypuhelinten pieniä näyttöjä ajatellen. Lähes 70 prosenttia käyttäjistämme käyttää sisältöjä älypuhelimella. Uusi verkkopalvelumme toimii myös nopeammin kuin edeltäjänsä.

Kaksi sovellusta

Jatkossa käytössä on kaksi eri sovellusta: Uusi uutissovellus, jonka pikakuvakkeen voit ladata laitteellesi tiistaista alkaen osoitteesta ita-savo.fi/asenna. Uutissovelluksesta seuraat kätevästi päivän verkkouutistarjontaamme. Nykyinen sovelluksemme muuttuu päivän lehti -sovellukseksi, josta pääset lukemaan päivän näköislehden sekä näköislehden arkistoa.

Päivän lehti -sovelluksen löydät Applen App Storesta ja Googlen sovelluskaupasta. Molempiin sovelluksiin sekä verkkopalveluumme kirjaudutaan entisellä Mediatunnuksellasi ja salasanallasi. Sovellusuudistuksella pyrimme tarjoamaan parhaan mahdollisen tavan lukea sekä verkkojuttuja että näköislehteä.

Mistä tietää, mikä sisältö on tilaajalle ja mikä ilmaista?

Sitä, mikä verkkopalvelussamme on ilmainen juttu ja mikä tilaajalle, ei eritellä erillisin kuvakkein. Kun olet tilaajana kirjautunut Mediatunnuksellasi palveluun, voit siirtyä eteenpäin rajattomasti ja käytössäsi on kaikki sisältömme. Osa sisällöistämme on edelleen vapaasti luettavissa, mutta valtaosa on vain tilaajille. Kaikki verkkopalveluidemme sisällöt sisältyvät myös paperilehden tilaukseen. Jos sinulla on voimassa oleva paperilehden tilaus, muttei vielä Mediatunnusta, sen pääset luomaan sen osoitteessa ita-savo.fi/aktivoi.

Näköislehti

Linkki näköislehteen näkyy esimerkiksi pöytäkoneella sivun yläreunan valikossa. Kännykällä näköislehtilinkki löytyy vasemman yläkulman sisältö-valikosta. Mobiililaitteilla käytettäessä kätevimmin luet näköislehden sovelluskaupasta ladattavalla päivän lehti -sovelluksella.

Kirjautuminen

Pääset kirjautumaan oikean yläreunan asiakas-kuvakkeesta. Molempiin sovelluksiin sekä verkkopalveluumme kirjaudutaan entisillä Mediatunnuksellasi ja salasanallasi.

Kommentointi

Jatkossa juttujen kommentointi on ainoastaan tilaajiemme käytössä. Samalla kommentointijärjestelmä uudistuu. Voit luoda tilaajatunnuksillesi nimimerkin järjestelmässä. Kommentit ennakkomoderoidaan kuten ennenkin. Moderoinnista vastaa STT.

Uutissuomalainen

Uuden verkkopalvelun tusivun alareunasta tai yläosan linkistä löydät Uutissuomalainen-osion. Uutissuomalainen seuraa kotimaan ja maailman tapahtumia ympäri vuorokauden. Se kertoo nopeasti kiinnostavimmat uutiset ja taustoittaa tärkeät asiat. Lisäksi Uutissuomalaisesta löytyvät muun muassa teemasisällöt, valtakunnalliset kulttuuriarviot ja Sunnuntaisuomalaisen viikonvaihdejutut.

Neljän muun lehden sisällöt käytettävissäsi

Muistathan, että Itä-Savon tilaajana myös Etelä-Saimaan, Kouvolan Sanomien, Kymen Sanomien ja Länsi-Savon verkkosisällöt ja näköislehdet ovat käytettävissäsi. Voit käyttää Mediatunnustasi muiden lehtien verkkopalveluissa ja sovelluksissa, ja muiden lehtien näköislehdet löytyvät myös päivän lehti -sovelluksestamme.

Näin lataat uuden uutissovelluksemme laitteellesi ensi viikolla:

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka