Tekninen lautakunta toteutti nuorisovaltuuston toiveen – Tulevaisuudessa maksuttomia bussimatkoja myös haja-asutusalueitten nuorille

Koronaepidemiasta johtuvan poikkeustilan aikana vuoroja saattaa peruuntua.

Nuorisovaltuusto on toivonut maksuttomia bussivuoroja myös haja-asutusalueitten nuorille. Timo Seppäläinen

Jaana Hänninen

Savonlinnassa myös haja-asutusalueen nuoret voivat tulevaisuudessa, koronarajoitusten purkauduttua matkustaa harrastuksistaan kotiin kaupungin ostamissa lähiliikenteen vuoroissa maksutta.

Tekninen lautakunta päätti toteuttaa nuorisovaltuuston toiveen alle 18-vuotiaitten maksuttomista matkoista. Maksuttomat vuorot alkavat jo 6. huhtikuuta, mikäli jollakulla on vuoroille tarvetta koulujen ja harrastuspaikkojen kiinniolosta huolimatta.

Logistiikkapäällikkö PiaHokka-Itkonen kuitenkin huomauttaa, että vuoroja saatetaan tilapäisesti lakkauttaa poikkeusoloissa. Aikataulu pitää aina tarkistaa ennen liikkeellelähtöä.

Matkustaminen on alle 18-vuotiaille maksutonta entisin ehdoin arkipäivisin kello 16 jälkeen paikallisliikenteessä.

Sen lisäksi maksuttomia vuoroja ovat 6.4. alkaen Savonlinnasta Kerimäelle kello 16.15, Savonlinnasta Punkaharjulle kello 15.10, Punkaharjulta Savonlinnaan kelo 16.10, Savonlinnasta Pellossaloon kello 15.10 ja Kerimäeltä Savonrannalle kello 14.50.

Matkakortti lunastettava matkahuollosta

Käytännössä matkustaminen maksaa ensimmäisenä vuonna 20 euroa ja seuraavana vuonna 13,50 euroa, sillä nuoren on lunastettava Matkahuollosta matkakortti ja maksettava vuotuinen latausmaksu.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka