Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirusnäytteenotto ja selvitystiimit toimivat Sosterissa normaalisti pääsiäisenä – henkilösuojaimissa hyvä tilanne

Tällä hetkellä Itä-Savon alueella on yhdeksän varmistettua koronavirustartuntaa.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterissa koronavirusnäytteenotto ja tartuntojen selvitystiimit ovat valmiudessa myös pääsiäisen pyhien aikana, Sosteri tiedottaa.

Keskussairaalan päivystys palvelee pyhien aikana normaalisti ja sinne on turvallista tulla. Ennen saapumista päivystykseen asiakkaan tulee soittaa 116 117.

Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen kertoo, että pyhät eivät aiheuta minkäänlaisia katkoksia epidemian torjuntaan.

– Sairaanhoitopiirissä epidemian torjunta ja hoito jatkuvat ympärivuorokautisesti. Haluan myös korostaa, että edelleenkin päivystykseen on turvallista tulla, mikäli on päivystyksellistä hoitoa vaativa vaiva.

– Vaikka tilanne on alueellamme rauhallinen, pitää muistaa, että tauti ei ole hävinnyt keskuudestamme. Hygieniaohjeita tulee noudattaa ja turhia henkilökohtaisia kohtaamisia välttää edelleen, Luukkonen muistuttaa.

Tällä hetkellä yhdeksän varmistettua koronavirustartuntaa

Sosteri tiedottaa koronavirustilanteesta pääsiäisen aikana vain, mikäli se on väestön yleisen turvallisuuden tai tartuntaketjujen selvittämisen kannalta tarpeen. Itä-Savon alueella on tällä hetkellä yhdeksän testeissä positiiviseksi varmistettua koronavirustartuntaa.

On mahdollista, että uusia yksittäisiä tartuntoja päivittyy THL:n valtakunnallisille sivuille pääsiäisen aikana. Sosteri päivittää covid-19 -positiivisten tilanteen verkkosivuilleen pyhien jälkeen 14. huhtikuuta.

Henkilösuojaimissa on tällä hetkellä Sosterissa hyvä tilanne

Sosterissa noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön ohjeita henkilösuojainten käytössä, myös kotihoidossa ja palvelutaloissa. Suojaimia on tällä hetkellä riittävästi.

– Palvelutaloihin, myös yksityisiin, toimitukset ovat menossa parhaillaan. Toimitukset ovat perillä vielä ennen pääsiäistä, Luukkonen kertoo.

Henkilökohtaisten avustajien suojainjakelu aloitetaan Sosterissa tiistaina heti pääsiäisen jälkeen. Infokirje avustajille on lähtenyt. Jakelu on keskussairaalan infon läheisyydessä hoitotarvikejakelupisteessä.

Tukea ja apua huoleen ja ahdistukseen tarjolla

Vinkkejä koronan aiheuttaman huolen ja epävarmuuden sietämiseen löytyy osoitteesta www.mielenterveystalo.fi.

Sosterin mielenterveys- ja päihdepalveluiden MIEPÄ-puhelin vastaa numerossa 044 417 3751 arkisin ma–pe klo 8–20. Viikonloppuisin sekä pyhäpäivinä klo 10–18.

Valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä numerossa 09 2525 0111. Lisää tietoa täältä.