Savonlinnan seurakunnan ja lähetysyhdistys Kylväjän lähetyksen kesäpäivät siirtyvät nettiin ja radioon

Kesäkuulle suunniteltujen päivien teema Syvään veteen on tullut koronakriisin myötä ajankohtaiseksi.

Arkistokuvassa lomarauhan julistus Kerimäellä viime kesänä. Savonlinnan seurakunnan tervehdyksen lomarauhanjulistustilaisuuteen toi kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Anna-Liisa Uimonen. Tuija Pauhu

Marjo Latvanen

Savonlinnan seurakunnan ja lähetysyhdistys Kylväjän Lähetyksen kesäpäivät järjestetään tänä vuonna verkossa ja radiossa 12.-13. kesäkuuta.

Lähetyksen kesäpäivien teemana on Syvään veteen. Koronapandemian vuoksi kesäpäivien teema on tullut toisella tapaa ajankohtaiseksi, koska ihmisten välillä on sosiaalista etäisyyttä.

– Lähetyksen kesäpäivien toteuttaminen myös poikkeusoloissa nähtiin ehdottoman tärkeäksi. Koronatilanne on koskettanut ihmisten elämää myös lähetyksen työalueilla, Lähetysyhdistys Kylväjän kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg sanoo kesäpäivien järjestäjien julkaisemassa tiedotteessa.

Lähetyksen kesäpäiville voi osallistua omalla kännykällä, tietokoneella ja Radio Dein taajuuksilla.

Savonlinnan seurakunta ja lähetysyhdistys Kylväjä ovat ottaneet digiloikan kesäpäivien toteuttamiseksi uudella tapaa.

Lähetyksen kesäpäivät oli tarkoitus järjestää Savonlinnassa. Nyt osa sisällöstä tuotetaan Savonlinnan seudulla paikallisin voimin. Webinaariin osallistuville tarjotaan kuulumisia eri puolilta laajaa seurakuntaa. Kirkkomusiikki on myös osa webinaaria.

– Päätös kesäpäivien muuttamisesta tähän muotoon syntyi nopeasti ja olemme seurakunnassa iloisia siitä, että Kylväjä lähtee rohkeasti toteuttamaan tätä suunnitelmaa sen sijaan, että päivien järjestämisestä olisi luovuttu kokonaan, kertoo Lähetyksen kesäpäivien suunnitteluryhmän puheenjohtaja, kappalainen Tero TyniSavonlinnan seurakunnasta.

Tarkemmat ohjelmatiedot kesäpäivien ohjelmasta aikatauluineen ja linkkeineen päivitetään nettiin tapahtumasivuille.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka