Savonlinnan Riihisaari on poliisin erityistarkkailussa vappuna: Kansalaisten toivotaan juhlistavan vappua kotona

Poliisi lisää vapuksi valvontaresurssejaan.

Arkistokuvassa vapunviettoa Savonlinnassa kaksi vuotta sitten. Timo Seppäläinen

 Marjo Latvanen

Itä-Suomen poliisi valvoo kansalaisten vapunviettoa tehostetusti. Poliisi tarkkailee varsinkin ravitsemisliikkeitä ja mahdollisia kokoontumisia.

Savonlinnassa poliisi valvoo erityisesti Riihisaaressa.

Itä-Suomen poliisi jalkauttaa vappuna enemmän poliiseja tavalliseen viikonloppuun verrattuna. Eniten valvotaan maakuntien suurimpia kaupunkeja.

Poliisi puuttuu vappuna tarpeettomaan oleskeluun julkisella paikalla, jos siitä aiheutuu yleiselle järjestykselle ja ihmisille vaaraa tai häiriötä, kertoo Itä-Suomen poliisi maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

Poliisin toive kansalaisille on, että ihmiset viettävät vappua kotona ja seuraavat vapun tapahtumia sosiaalisen median kautta.

Itä-Suomessa noudatettu koronaohjeistuksia toistaiseksi hyvin

Itä-Suomen alueella on kokoonnuttu poliisin mukaan koronasuositusten aikana vain vähäisessä määrin. Monin paikoin Suomea kokoontumiset isommissa porukoissa ovat lisääntyneet.

Vapun aikana poliisi toivoo ihmisten itsensä ottavansa vastuuta käytöksestään. Vanhempien toivotaan seuraavan lastensa tekemisiä ja ohjaavan heitä vastuulliseen toimintaan.

Yli 10 hengen julkiset kokoontumiset on kielletty. Vappuna ei saa järjestää vappuparaateja, kulkueita tai muita huvitilaisuuksia.

Valtioneuvosto ohjeistaa lisäksi välttämään vappuna kaikenlaista oleilua julkisilla paikoilla.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka