Katso ihana video: Pässi sai sittenkin lakkinsa, kiitos Xamkin ja Taidelukion iskuryhmien – Katso täältä virtuaalilakitus ja kuuntele opiskelijoiden Gaudeamus igitur!

Virtuaalinen Pässin lakitus saa hymyn huulille. Tänä vappuna ei Tallisaaressa ole tungosta, mutta Gaudeamus igitur soi hiljaisessa, tuulisessa saaressa.

Savonlinnan vappu ei sittenkään mennyt ihan pieleen tai jäänyt tyystin juhlimatta. Pässi sai lakkinsa ja Tallisaaressa soi perinteinen Gaudeamus igitur.

Asialla olivat Xamkin ja Savonlinnan Taidelukion opiskelijat, korona-aikana vain kolme kummastakin koulusta. 60-luvulla syntynyt opiskelijaperinne siirtyi näillä oppilaitoksille, kun opettajakoulutus päättyi Savonlinnassa.

Pässin lakitti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin biotuotetekniikan opiskelija Lotta Pirinen. Xamkin muut edustajat olivat Terhi Rupponen, biotuotetekniikka, sekä ympäristöteknologian opiskelija Topi Kämppi. Kaikki ovat toisen vuoden insinööriopiskelijoilta.

Taidelukiota edusti kolme toisen vuosikurssin musiikkilinjalaista: Alisa Vishiniakova, Lauri Ikäheimo ja Matias Vesa, joka antoi Pässille ajanmukaisen hengityssuojaimen.

Xamkin opiskelijat laittoivat päähänsä violetit insinööriopiskelijahattunsa.

Tällä videolla myös Itä-Savo toivottaa kaikille iloista vappua.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka