Sulkavalla ei tyrmätä Partalansaareen tehtyä malminetsintävarausta

Kunnan rooli on olla mahdollistamassa aktiivista vuoropuhelua eri tahojen välillä, toteaa kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli.

Sulkavan kunta suhtautuu avoimesti Suomen Malmitutkimus Oy:n malminetsintävaraukseen, joka koskee 92 neliökilometrin aluetta Sulkavalla ja Puumalassa.

Alue kattaa suuren osan Partalansaaresta.

Sulkavan kunnan lähettämässä tiedotteessa kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisa Ralli (kesk.) kertoo, että asiasta käytiin maanantaina pidetyssä kunnanhallituksen kokouksessa rakentava keskustelu useista eri näkökulmista.

– Kunnanhallitus linjasi kunnan rooliksi olla mahdollistamassa aktiivista vuoropuhelua eri tahojen välillä, Ralli toteaa tiedotteessa.

Kunnanjohtaja Juho Järvenpää (kesk.) on samoilla linjoilla.

– Pidämme viranomaisten kanssa huolen, että kuntalaisilla ja eri osapuolilla on riittävää, asianmukaista ja laadukasta informaatiota asiasta, Järvenpää toteaa .

Tiedotteen mukaan Sulkavan kunta järjestää aiheesta keskustelutilaisuuden kesäkuussa. Ajankohta varmistuu myöhemmin.

Suomen Malmintutkimus Oy:n varausilmoitus koskee Sulkavan ja Puumalan alueella sijaitsevaa yli 92 neliökilometrin kokoista aluetta.

Varaaja otaksuu, että alueella on grafiittiesiintymiä ja suunnittelee tekevänsä kallioperäkartoitusta ja keräävänsä näytteitä sekä tekevänsä mahdollisia lisätutkimuksia, jos niille on aihetta.

Jos merkittäviä esiintymiä löytyy, varaajan suunnitelmissa on hakea malminetsintälupaa kahden vuoden sisällä varausilmoituksen hyväksymisestä, tiedotteessa kerrotaan.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto on hyväksynyt varausilmoituksen 4.6.2020. Päätökseen voi hakea muutosta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka