Saimaa-ilmiön toisen vaiheen toteuttajia alettiin hakea heti – Avoimeen hakuun laitettiin torstaina yhdeksän uutta työpaikkaa

Valitut henkilöt muodostavat projektitiimin, joka toimii osana Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluita.

Savonlinnan kulttuuripääkaupunkihankkeen toteuttajia etsitään nopealla aikataululla kesken kesälomakauden. Haun toiseen vaiheeseen etsitään yhdeksää rautaista ammattilaista. Tuija Pauhu

Tiina Kukkonen

Saimaa-ilmiö 2026 -projektitiimiin haetaan yhdeksää uutta osaajaa. Paikat ovat haettavissa Kuntarekry.fi -palvelun kautta tästä päivästä eli torstaista 9. heinäkuuta alkaen.

Avoinna ovat projektijohtajan, viestintäpäällikön, projektiassistentin, osa-aikaisen hakukirjan kirjoittajan sekä viiden aluekoordinaattorin paikat. Nämä työskentelevät Savonlinnasta ja maakuntien keskuskaupungeista Kuopiosta, Mikkelistä, Joensuusta ja Lappeenrannasta käsin.

Projektijohtajan tehtävän hakuaika päättyy 5.8.2020 ja muiden tehtävien 12.8.2020.

Valitut henkilöt muodostavat projektitiimin, joka toimii osana Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluita.

Savonlinnan kaupunki hakee osaajia ajanjaksolle 1.9.2020–31.12.2021, kerrotaan kaupungin lähettämässä tiedotteessa.

Hakukirja ohella tehdään kaupungille kulttuuristrategia

Hankkeessa valmistellaan kulttuuripääkaupunkihaun toisen kierroksen hakukirja sekä Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden ja Saimaan kulttuuripääkaupunkivuosien 2022-2026 ohjelmasisältöjä.

Lisäksi käynnistetään Savonlinnan kulttuuristrategian ja Itä-Suomen yhteistyön kulttuuristrategian toteutus.

Hankkeeseen sisältyy viestintää ja markkinointia, prosessin etenemisen valmistelua sekä tutkimus- ja evaluointiohjelman suunnittelua ja käynnistämistä. Tutkimusosio tehdään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston tutkijoiden kanssa.

Saimaa-ilmiössä vahvistetaan kulttuurin roolia ja yhteistyötä osana Savonlinnan ja koko Itä-Suomen elinvoiman kehittämistä.

Hanke jatkuu vuoden 2021 loppuun

Savonlinna on Itä-Suomen yhteinen ehdokas vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Savonlinnan kaupunki vastaa hakuprosessin seuraavasta vaiheesta.

Hakuprosessia varten on perustettu hanke, joka on nimeltään “Saimaa-ilmiöllä elinvoimaa Järvi-Suomeen – Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026”. Hanke toimii elokuun alusta vuoden 2021 loppuun ja sitä hallinnoi Savonlinnan kaupunki.

Hankkeelle on haettu Euroopan aluekehitysrahaston rahoitusta Etelä-Savon maakuntaliitolta.

Rahoituskokonaisuus muodostuu EU:n ja Suomen valtion rahoituksesta, alueen neljän maakunnan – Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan – ja niiden keskuskaupunkien Kuopion, Mikkelin, Joensuun ja Lappeenrannan sekä Savonlinnan kaupungin rahoituksesta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka