Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Essoten alueella kolme uutta koronatartuntaa

Yksi tartunnoista liittyy Hirvensalmella lastensuojeluyksikössä todettuun tartuntaketjuun ja kaksi muuta aiemmin viime viikolla julki tulleeseen ravintola Fenixin ketjuun.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten alueella on ilmennyt viikonloppuna kolme uutta koronatartuntaa. Essoten tiedossa on nyt kaksi pienehköä tartuntaketjua, jotka liittyvät aikaisempiin tartuntaketjuihin.

Yksi uusista tartunnoista liittyy Hirvensalmella lastensuojeluyksikössä todettuun tartuntaketjuun ja kaksi muuta aiemmin viime viikolla julki tulleeseen ravintola Fenixin ketjuun. Molemmissa tartuntaketjuissa altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Essoten terveyspalvelujen johtajan Santeri Seppälänmukaan sairaalassa olevien potilaiden määrä vaihtelee tällä hetkellä. Esimerkiksi maanantaina puoli yhden aikaan iltapäivällä vuodeosastolla oli kaksi potilasta ja toiset kaksi seurannassa päivystyksessä.

– Maanantai-iltana selviää, jäävätkö päivystyksessä nyt olevat vuodeosastolle vai pärjäävätkö he kotihoidossa. Vuodeosastolta voidaan puolestaan kotiutua nopeallakin aikataululla. Tilanne elää kaiken aikaa, Seppälä kertoo.

Koulujen syyslomat ovat tuoneet alueelle runsaasti kausiväestöä Etelä-Suomesta, Essote tiedottaa.

– Jos mökkiläiselle tulee flunssaan viittaavia oireita tai hän epäilee saaneensa koronan, niin Essoten alueella tulee soittaa numeroon 116117. Meillä on hyvin saatavilla testejä ja tulokset tulevat nopeasti, ohjeistaa pandemiapäällikkö Hans Gärdström.