Taas lisää uusia koronatartuntoja Sosterin alueella: Osa koululaisista jää karanteeniin – Teatterin ohella altistuneita on kouluissa ja muun muassa uimahallissakin

Yli sata koululaista joutuu karanteeniin. Koulusta tai Sosterista ollaan keskiviikkoillan aikana yhteydessä niihin oppilaisiin, joiden tulee jäädä torstaiaamuna koulusta pois. Muut oppilaat saavat mennä kouluun normaalisti.

Sosterin alueella tiedotettiin keskiviikkona peräti kahdeksasta uudesta koronatartunnasta. Se on ylivoimaisesti suurin luku koko koronapandemian aikana Savonlinnan seudulla. Timo Seppäläinen

Ossi Tynkkynen

Sosteri tiedotti keskiviikkoiltana taas uusista koronatartunnoista Itä-Savon alueella. Kolme uutta tartuntaa nosti keskiviikkona kerrottujen uusien tartuntojen määrän kahdeksaan, joka on ylivoimaisesti suurin lukema Savonlinnan seutukunnalla koronapandemian aikana.

Sosteri tiedotti aiemmin keskiviikkona viidestä uudesta koronatartunnasta. Altistumisia on Savonlinnassa muun muassa kolmessa koulussa, Taidelukiossa sekä Heikinpohjan ja Talvisalon kouluissa.

Yli sata oppilasta joutuu karanteeniin ja jää pois koulutyöstä toistaiseksi. Karanteeniin jääville oppilaille ilmoitetaan asiasta keskiviikkoillan aikana.

Kahdeksan uutta tartuntaa on valtava määrä Itä-Savon alueella, jossa tähän asti on selvitty koronasta vähän kevyemmin kuin muualla maassa.

– On se iso määrä meidän alueella. Oli tosin aika odotettua, että tällainen rypäs tulee tännekin. Näitä on ollut joka puolella Suomea.

– Voi tulla vielä lisääkin positiivisia torstaina, kun osa tartuntaketjuihin liittyvistä testeistä valmistuu, sanoo johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista.

Kun yli sata koululaista jää karanteeniin, huoli on kodeissa suuri. Luukkonen sanoo, että varma ei voi olla mistään, mutta pääkaupunkiseudulla koulualtistumiseen liittyen ei ole todettu kuin harvoja yksittäisiä tartuntatapauksia.

– Riski on kuitenkin olemassa kouluissa, kuten muissakin tiloissa, joissa on paljon ihmisiä. Yleisten hygieniaohjeiden ja turvavälien noudattaminen pienentää riskiä merkittävästi.

Yksi uusi koronatapaus on Itä-Karjalan kansanopistolta, muut seitsemän Savonlinnan teatterista

Luukkosen mukaan yksi uusi koronatapaus on Itä-Karjalan kansanopistolta, muut seitsemän Savonlinnan teatterista.

Itä-Karjalan kansanopiston tartunta on Luukkosen mukaan uusi, eikä liity aiempaan tartuntaketjuun, jolloin koko opisto testattiin ja oli karanteenissa.

Aiemmin keskiviikkona Sosteri tiedotti jo viidestä uudesta tartunnasta. Tartuntaketjujen jatkoselvityksen yhteydessä keskiviikkona iltapäivällä varmistui kolme uutta positiivista testinäytettä.

Nämä liittyvät kaikki Savonlinnan teatterin tartuntaketjuun. Tartunnanjäljitystiimi selvittää parhaillaan altistumisia, ja työ tulee jatkumaan muutamia päiviä.

Tiedossa oleviin altistuneisiin ollaan yhteydessä vielä keskiviikoillan ja torstaiaamun aikana.

Tällä hetkellä tiedetään, että altistumisia on tapahtunut ainakin Taidelukiossa, Heikinpohjan koulussa sekä Talvisalon koulussa maanantaina ja tiistaina (26.10.–27.10).

– Koulusta tai Sosterista ollaan keskiviikkoillan aikana yhteydessä niihin, joiden tulee jäädä huomisaamuna koulusta pois. Muut oppilaat voivat huomenna mennä kouluun normaalisti, Sosterin tiedotteessa kerrotaan.

Koulujen lisäksi altistumisia voinut tapahtua Savonlinnan uimahallissa perjantaina 23.10. klo 18–20 ja maanantaina 26.10. klo 17–19.30, Tanssiopistolla maanantaina 26.10. klo 16.45–18 ja Musiikkiopistolla tiistaina 27.10. klo 16.30–18.

– Tartuntaketjuihin liittyen on tänään otettu noin 60 koronatestiä, joista vastaukset saadaan huomenna, Luukkonen sanoo.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka