Sosterin alueella varmistunut seitsemän uutta tartuntaa torstaina – Punkaharjun alakoulussa karanteeniin 50–60 ihmistä

Sosterin pandemiajohtoryhmä miettii iltapäivällä alueellisia toimenpiteitä taudin leviämisen estämiseksi.

Taidelukion abiturientti Ira Seppänen kertoo, että osa taidelukiolaisista on aika lailla huolissaan uusista koronatartunnoista. – Uskon, että tästä selvitään. Vaikuttaa, että on toimittu tehokkaasti ja että tartuntaketjut saadaan pysäytettyä, Seppänen sanoo. Taidelukion opiskelijoista 15 on karanteenissa. Seppänen ei ole karanteenissa. Soila Puurtinen

Jaana Hänninen

Sosterin alueella on torstaina varmistunut seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Keskiviikon ja torstain aikana tartuntoja on siis varmistunut yhteensä 15. Tartunnat liittyvät Savonlinnan teatterin ja Itä-Karjalan kansanopiston tartuntaketjuihin.

Torstaina ilmoitettiin, että Punkaharjun alakoulusta on laitettu karanteeniin kaksi koululuokkaa ja opettajia, yhteensä noin 50–60 henkilöä.

Jo keskiviikkoiltana kerrottiin, että karanteeniin joutui yhteensä yli sata oppilasta Taidelukiosta sekä Heikinpohjan ja Talvisalon kouluista.

Tartunnanjäljitys jatkuu edelleen ja tietoon voi tulla lisää altistuneita.

Torstaina todennetuista tartunnoista kolme liittyy Savonlinnan teatterin tartuntaketjuun. Itä-Karjalan kansanopistoon uusista tartunnoista liittyy neljä. Kansanopiston tartuntaketju on uusi, eikä se liity muutaman viikon takaiseen tapaukseen, jonka yhteydessä koko opisto testattiin ja oli karanteenissa.

Koulujen lisäksi altistumisia voinut tapahtua Savonlinnan uimahallissa perjantaina 23.10. klo 18–20 ja maanantaina 26.10. klo 17–19.30, Tanssiopistolla maanantaina 26.10. klo 16.45–18 ja Musiikkiopistolla tiistaina 27.10. klo 16.30–18.

Savonlinnan teatterin näytöksissä 20. lokakuuta alkaen käyneitä kehotetaan seuraamaan vointiaan ja ottamaan herkästi yhteyttä Sosteriin koronavirustestiin pääsemiseksi.

Keskiviikkona tiedotetuista tartunnoista seitsemän liittyi teatterin tartuntaketjuun ja yksi Itä-Karjalan kansanopistoon.

– Sosterin pandemiajohtoryhmä kokoontuu iltapäivällä ja miettii alueellisia toimenpiteitä taudin leviämisen estämiseksi. Kerromme linjauksista heti kokouksen jälkeen, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonensanoo.

Sosterin alueella on voimassa laajennettu maskisuositus. Laajennetun suosituksen mukaisesti maskia tulee käyttää lukioissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa. Maskia tulee käyttää aina myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, jos lähikontakteja ei voi välttää.

Sosterin alueeseen kuuluvat Savonlinna, Rantasalmi, Sulkava ja Enonkoski.

Sosteri tiedottaa aiheesta lisää torstaina klo 16.30 mennessä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka