Sosteri suosittelee turnaustyyppisten joukkueurheilutapahtumien perumista – Lähes 200 lasta tai nuorta on koronakaranteenissa

STPS on jo perunut Halloween-turnauksen.

Savonlinnassa on jopa 200 koronalle altistunutta lasta tai nuorta. Soila Puurtinen

Jaana Hänninen

Sosteri suosittelee turnaustyyppisten joukkueurheilutapahtumien perumista.

Etenkin lapset ja nuoret ovat Savonlinnan seudulla altistuneet laajasti koronavirukselle.

Heitä on nyt karanteenissa noin 200. Siksi Sosteri suosittelee, että seudulla ei järjestettäisi turnauksia, joihin tullaan laajasti alueen ulkopuolelta.

– Koska altistuneita on paljon nimenomaan lapsissa nuorissa, on riski, että täältä noudetaan koronavirus, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonensanoo.

Suositus on voimassa marraskuun 11. päivään saakka saakka. Silloin sitä arvioidaan uudelleen alueellisessa Covid-19-koordinaatioryhmässä.

STPS perui ensi viikonvaihteeksi suunnitellun Halloween-turnauksen jo kolmisen viikkoa sitten. Peruminen ei siis liity viime päivien korona-altistuksiin eikä torstaina annettuun suositukseen.

Sosteri ei anna maskisuositusta alakouluihin, vaikka altistuneita on Heikinpohjan ja Punkaharjun alakouluissa. Luukkonen huomauttaa, että Sosteri on edelleen perustason epidemiassa, vaikka käytössä ovat laajennetut maskisuositukset.

– Alle 15-vuotiaiden lasten maskien käyttöön liittyy haasteita, eikä toistaiseksi muissakaan kaupungeissa ole otettu käyttöön tätä koulualtistumisten yhteydessä, Luukkonen toteaa.

Yleisötilaisuuksiin liittyen suositukset ovat ennallaan. Maskia tulee käyttää aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, jos lähikontakteja ei voi välttää.

Itä-Karjalan kansanopistolle suositellaan etäopetusta

Sosterin pandemiajohtoryhmä linjasi torstaina uusia suosituksia Savonlinnan alueelle. Suositukset liittyvät kahden viime vuorokauden aikana todettuihin, yhteensä 15 koronavirustartuntaan.

Koronavirustartuntojen vuoksi Itä-Karjalan kansanopistosta kolme opetusryhmää on asetettu karanteeniin. Sosteri suosittaa, että Itä-Karjalan kansanopisto siirtyy etäopetukseen tästä päivästä alkaen kaksi viikkoa eteenpäin keskiviikkoon 11.11. saakka. Tilannetta seurataan päivittäin.

Tällä hetkellä kahteen tartuntaketjuun liittyen, eli Itä-Karjalan kansanopiston ketjuun ja Savonlinnan teatterin ketjuun, on asetettu karanteeniin lapsia, nuoria ja oppilaitosten henkilökuntaa yhteensä noin 200 henkilöä.

– Edelleen on syytä huomioita, että jos saat koronainfektioon liittyviä oireita, kuten kurkkukipua, nuhaa, yskää, kuumetta, ripulia, haju- ja makuaistihäiriöitä, pitää pienistäkin oireista ottaa yhteyttä Sosteriin terveydenhuollon ammattilaisiin, Luukkonen sanoo.

Terveysasemien keskitetty puhelinpalvelu palvelee numerossa 015 527 7112 arkisin kello 8–15.30, muina aikoina Päivystysapu p. 116 117.

Laajennettu maskisuositus voimassa edelleen

Uudet koronavirustapaukset eivät muuta alueella jo voimassa olevia suosituksia.

Sosterin alueella on edelleen voimassa laajennettu maskisuositus, joka on THL:n kiihtymisvaiheen mukainen. Alueellista maskisuositusta arvioidaan seuraavan kerran alueen tautitilanteen mukaan marraskuun 10. päivänä.

Koronavirustaudin esiintyvyyden vuoksi Sosteri suosittelee vahvasti harkitsemaan vierailuja potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä, pois lukien kriittisesti sairaat ja saattohoidossa olevat. Vierailuohjetta tarkastellaan seuraavan kerran marraskuu 10. päivänä.

Sosteri muistuttaa, että valtioneuvosto on antanut julkiselle sektorille valtakunnallisen etätyösuosituksen, jota tarkastellaan seuraavan kerran ennen vuoden vaihdetta. Yksityiset työnantajat voivat noudattaa suositusta oman tilanteensa mukaisesti.

Juttua muokattu kello 16.43, 19.00 ja 22.20. Muokkaukset koskevat STPS:n peruuntunutta junioriturnausta koskevaa kohtaa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka