Koronarokotukset alkoivat Sosterissa keskiviikkona – Rokotteita on saatu aluksi 485 henkilölle riittävä määrä

Ensivaiheessa rokotetaan päivystyksen, ensihoidon, infektioasema, osasto 4A:n henkilökunta sekä päivystävät lääkärit.

Valokuvassa on rokotettavana Sosterin päivystyksen osastonylilääkäri Minna Hulkko, rokottajana toimii terveydenhoitaja Armi Auvinen ja kirjaajana hygieniahoitaja Jaana Toivanen. Sosteri

Marja-Liisa Karjalainen

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteriin saapui ensimmäinen erä koronavirusrokotetta 30. joulukuuta 2020 ja Sosterin henkilökunnan rokottaminen aloitettiin jo saman tien.

Rokote-erä on Sosterin tiedotteen mukaan vielä pieni, ja rokotteita on 485 henkilölle riittävä määrä.

Comirnaty-merkkiset rokotteet ovat Pfizer -BioNTechin valmistamia ja niitä säilytetään syväjäässä -70 asteessa.

Rokottamisjärjestyksen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on ohjeistanut hyvin tarkasti. THL:n ohjeen mukaisesti rokottaminen Sosterissa alkaa koronaviruspotilaita hoitavasta henkilöstöstä.

– Nyt ensivaiheessa rokotteen saavat työntekijät, jotka työssään hoitavat koronapotilaita eli esimerkiksi päivystyksessä, ensihoidossa, infektioasemalla ja osasto 4A:lla työskentelevä henkilökunta sekä päivystävät lääkärit, kertoo perusterveydenhuollon johtava lääkäri Veikko Karvanen tiedotteessa.

Kun rokotteita saadaan lisää, rokottaminen etenee Sosterin alueen palveluasumisen henkilökuntaan ja asukkaisiin, sekä tämän jälkeen alueen väestöön.

Kullekin rokotettavalle on varattava kaksi annosta rokotetta. Tehosterokote annetaan, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut kolme viikkoa.

Syväjäästä pois otettu laimentamaton rokote säilyy viisi vuorokautta jääkaappilämpötilassa ja laimennettu rokote kuusi tuntia huoneenlämmössä. Tämän vuoksi rokottamiselle on erityisen tarkat suunnitelmat, jotta rokotetta ei mene hukkaan.

– Aivan keskeistä on, että jokainen rokotettava saapuu annetulle ajalle. Jos aika ei sovi, se tulee perua ajoissa, jotta aika voidaan antaa toisille, kertoo Sosterin infektiolääkäri Eija Ruotsalainen.

Kun rokotteita saadaan lisää, rokottaminen etenee Sosterin alueen palveluasumisen henkilökuntaan ja asukkaisiin, sekä tämän jälkeen alueen väestöön.

Alueen väestön rokottaminen alkaa riskiryhmistä. Sosteri tiedottaa aiheesta myöhemmin lisää.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka