Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnassa varmistui yksi uusi koronatartunta – Tartunta liittyy joulun ajan tartuntaketjuun

Tartunta todettiin karanteenissa olevalla savonlinnalaisella henkilöllä.

Savonlinnassa todettiin yksi uusi koronatartunta maanantaina.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän (Sosteri) tiedotteen mukaan tartunta varmistui savonlinnalaisella henkilöllä, joka on karanteenissa. Tartunta liittyy joulun aikana pääkaupunkiseudulta tulleeseen tartuntaketjuun.

Sosterin mukaan tartunta ei aiheuta jatkotoimenpiteitä alueella.

Mertalan koulun tartuntaketjun jäljitys etenee

Sosterin tiedotteessa kerrotaan, että Mertalan kouluun liittyvän tartuntaketjun jäljitys on edennyt. Tartunnanjäljityksen tarkentuessa karanteeniin asetettujen henkilöiden määrä on noussut yhteensä noin sataan. Tartunnan lähde ei edelleenkään ole selvinnyt.

Johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen kertoo tiedotteessa, että tartunnan lähdettä ei välttämättä saada selville kartoituksesta huolimatta.

– Vaikka näin kävisi, on tärkeää tehdä jäljitystyötä, sillä näin saamme kartoitettua altistuneet ja pienennettyä taudin leviämisen riskiä, johtajaylilääkäriLuukkonen sanoo.

Tartunnan lähde voi jäädä voi jäädä pimentoon esimerkiksi silloin, kun henkilö sairastaa koronavirusta oireettomasti. Luukkosen mukaan Sosterin alueella Itä-Savossa tartunnanjäljitys on toiminut erittäin hyvin ja ketjun lähtökohta on useimmissa tapauksissa saatu selville.

– Tämä selittää myös sitä, miksi epidemiatilanne on edelleen Itä-Savon alueella perustasolla. Esimerkiksi leviämisvaiheessa olevilla alueilla vain pieni osa tartunnanlähteistä saadaan selville, Luukkonen toteaa tiedotteessa.