Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterin alueella edelleen maan rauhallisin koronatilanne – Naapureissa uusia tartuntoja on paljon

Suurin koronatartuntojen ilmaantuvuusluku Suomessa on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) lähes 120 tartuntaa ja pienin Itä-Savon sairaanhoitopiirin 10 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden, kertoi THL maanantaina.

Koronavirustartunnat Sosterin alueella ovat pysyneet viikonlopun jäljiltä rauhallisina, eikä uusista tartunnoista ole tiedotettu. Edelliset uudet tartunnat Sosterissa ovat näin viikon takaa Kerimäeltä.

Suurin koronatartuntojen ilmaantuvuusluku Suomessa on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) lähes 120 tartuntaa ja pienin Itä-Savon sairaanhoitopiirin 10 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden, kertoi THL maanantaina.

Naapurisairaanhoitopiireissä tilanne on huomattavasti tukalampi viikonlopun jäljiltä.

Essote tiedotti maanantaina, että Mikkelin seudulta oli löytynyt kolme uutta positiivista koronatestien tulosta. Kaikki tapaukset liittyivät sunnuntain tartuntaketjuihin.

Tartuntojen johdosta noin sata henkilöä on asetettu karanteeniin Mikkelissä. Mikkelin lukio siirtyi etäopetukseen ainakin tämän viikon ajaksi.

– Altistuneiden määrä on suuri ja voi olla, että lisää tartuntatapauksia ilmaantuu. On hyvin tärkeää, että kaikki pienioireisetkin hakeutuvat nyt testiin. Myös lasten ja nuorten testaaminen lievissäkin flunssaoireissa on hyvin tärkeää tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Etelä-Karjalassa Eksoten alueella varmistui viikonlopun aikana kuusi uutta koronatartuntaa.

– Yksi tartunta näyttäisi olevan Venäjältä tuleva. Neljä on meidän alueelta ja yksi on epäselvä, että mistä se onkaan tullut, ylilääkäri SamiRaasakkakertoi.

Etelä-Karjalasta peräisin olevat tartunnat ovat perheiden sisäisiä.

– Ei ole mitään isoja karanteeneja. On yksittäisiä henkilöitä, jotka ovat altistuneet.

Siun Sote Pohjois-Karjalassa tiedottaa, että Ilomantsissa tammikuun aikana todetut koronavirustartunnat ovat paljastuneet koronaviruksenbrittimuunnokseksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Siun soten alueella todetaan koronaviruksen aiempaa selvästi helpommin tarttuvaa virusmuunnosta.

Ilomantsin tartuntaryppäässä on todettu yhteensä 21 koronavirustartuntaa. Tartunnat ja altistumiset ovat pääosin tapahtuneet perhepiirissä, mutta niihin on liittynyt myös laajempia altistumisia Ilomantsin peruskoulussa. Siun sote on tiedottanut näistä aiemmin, ja altistuneet on asetettu karanteeniin. Tartunnan alkuperä on selvitetty, ja se on muualla Suomessa.

Kesälahteen liittyvistä uusista tartunnoista ei Siun Sote tiedota.

Suomessa on raportoitu 192 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 982 uutta tartuntaa, mikä on 329 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Myös tartuntojen ilmaantuvuusluku on noussut viimeisen kahden viikon aikana verrattuna aiempaan kahteen viikkoon. Ilmaantuvuusluku on nyt noin 71 koronatartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä Suomessa on todettu epidemian alusta asti 42 772 koronavirustartuntaa.